Lipanj 5.-9., 2019

Skateri osvojili prvi dan Pannoniana

Skateri osvojili prvi dan Pannoniana

Nakon prvog, izrazito uspješnog dana 19. Pannonian Challengea, dobili smo i prve ovogodišnje pobjednike, koji su na svojim daskama na četiri kotača osvojili srca vesele osječke publike, ali i naklonost strogih sudaca. Naravno, riječ je o SKATE natjecanju, na kojemu su svoje vještine prvo odmjerili vrlo dobri amateri, među kojima se odmah izdvojio Petar Spiedelick koji je naposljetku i odnio pobjedu ispred drugoplasiranog Antonia Horvata i trećeplasiranog Marka Bursaća.
Tada su, tijekom popodneva počeli skejtati izvrsni profesionalci, okrećući svoju dasku u nevjerojatnim kombinacijama i koristeći cijeli skate park na najbolji mogući način.

Među profesionalcima je nastupila odabrana ekipa od oko 20 vozača, dok se napokon nije pronašao SKATE pobjednik 19. Pannonian Challengea – Timotej Lampe Ignjić kojega je na drugom mjestu popratio Antonio Peković i na trećem mjestu Zsolt Karkossiak. Pobjednik je kući otišao bogatiji za iznos od 500€, dok su drugoplasirani i trećeplasirani osvojili nagrade od 300€ i 200€. Nagrada za best trick pripala je Davidu Mihalyfiju, a suce je osvojio trikom hardflip late flip te je kući otišao s novim satom Nixon.

Usporedno sa samim SKATE natjecanjem, snage su u pred zainteresiranom osječkom publikom u plesnoj bitki odmjerili i B-BOYING eksperti u „Original Skillz Jamu“. Iako su svi plesači uistinu oduševili svojim akrobatskim pokretima u hip-hop ritmu, prvo mjesto osvojio je Vision (Ljubljana), drugu Boxer (Beograd), a treću 2nd Blind (Osijek).

Nakon pregršt zabave tijekom dana u skateparku, odlična atmosfera sve posjetitelje čeka i u dvorištu Vege gdje večeras nastupaju Psihomodo pop i crnogorski rap dvojac Who See. Osječku će publiku do ranih jutarnjih sati zabavljati osječki DJ Milly. Ulaz na koncert je 20 kuna, a sve starta u 21 sat.

Popular tags

Top news

Tradicija

Od spontanog natjecanja nekolicine entuzijasta do globalno poznatog festivala ekstremnog sporta.

Uspješna 2018. godina

Kako se 2018. polako primaknula samom kraju, ekipa Pannonian Challengea se prisjeća najznačajnijih i najzabavnijih događaja koji su obilježili našu ekstremno dobru godinu, možda i najuspješniju do sada. Upravo zato […]

Još jedno priznanje

Udruga Pannonian dobila još jedno priznanje za razvoj volonterskog programa Volonterski centar Osijek prepoznao važnost Pannonian Challengea, koji svake godine ulaže u mlade, educira ih i pomaže u pronalasku posla.