Lipanj 5.-9., 2019

U velikom stilu zatvoren 19. Pannonian

U velikom stilu zatvoren 19. Pannonian

Svaki dan Pannonian Challengea uistinu je poseban, ali ništa se ne može mjeriti s BMX natjecanjem koje u Osijek dovodi najbolje svjetske vozače. Velika BMX imena godinama su prisutna na jednom od najboljih festivala ekstremnog sporta u Europi, pa tako niti njegovo 19. izdanje nije razočaralo osječku publiku, poznatu po zdušnom navijanju i klicanju nevjerojatnim trikovima.

Poput komaraca, zaštitnog znaka Pannonian Challengea, BMX vozači su tijekom subote parali zrak u modernom skateparku, koji je svojim poboljšanim, nadograđenim izgledom oduševio sve prisutne. Amateri su tako u nimalo amaterskom izdanju zagrijali poligone i skakaonice, a u teškoj konkurenciji između 40 natjecatelja, pobjedu je odnio Jan Broza dok su ga popratili Jan Marko Vlahinić na drugom mjestu i Kryštof Hejna na trećem mjestu.

Tada je uslijedila dugo iščekivana poslastica cijelog festivala, jer je na svoje bicikle sjelo 16 BMX profesionalnih vozača, kojima se Osijek odlično uklopio u svjetske turneje. Iako su svi natjecatelji dobili jednaku količinu ljubavi od oduševljene publike, Marin Ranteš, najbolji hrvatski BMX vozač i miljenik Osječana, zaradio je najveće ovacije, te naposljetku završio na drugom mjestu. Prvo mjesto i titulu najboljeg BMX vozača osvojio je Irek Rizaev, dok je Michael Beran zauzeo treće mjesto.

U sklopu ovogodišnjeg izdanja Pannonian Challengea održano je i Prvenstvo Hrvatske u BMX freestyle kategoriji te su proglašena najbolja tri BMX vozača. Prvo mjesto u kategoriji amatera zauzeo je Fran Marko Vlahinić, drugo mjesto zauzeo je Hrvoje Dekanić, a na trećem mjestu našao se Luka Bošnjak. U kategoriji profesionalnih BMX vozača titulu najboljeg osvojio je fantastični Marin Ranteš iz Varaždina. Drugo i treće mjesto otišlo je u Bjelovar, u ruke Frana Zemana i Filipa Popovića.

„ Presretan sam što sam pred domaćom publikom osvojio zlato i srebro. Publika mi je od početka vožnje bila vjetar u leđa. Vozio sam za svog brata kojemu je bio rođendan i drago mi je da sam, zbog njega i obitelji koji su mi najveća podrška, završio na pobjedničkom postolju. Još puno vožnji me čeka ove sezone, a tako i pripreme za nadolazeće Olimpijske igre“ – izjavio je Ranteš.

Iako smo dan u skateparku priveli kraju proglašenjem ovogodišnjih pobjednika, zabavi ni ovaj put nije došao kraj. Kako bi zatvorili 19. Izdanje Pannonian Challengea u velikom stilu pozivamo vas i večeras u 21h u dvorište Vege. Za dobru zabavu zaduženi su Brkovi, KAL, DJ LADY LEE i DJ SLY uz čije se zvukove možete zabavljati do ranih jutarnjih sati. Ulaznice po simboličnoj cijeni od 20kn možete kupiti na samom ulazu u Vegu.
Vidimo se!

 

Popular tags

Top news

Tradicija

Od spontanog natjecanja nekolicine entuzijasta do globalno poznatog festivala ekstremnog sporta.

Uspješna 2018. godina

Kako se 2018. polako primaknula samom kraju, ekipa Pannonian Challengea se prisjeća najznačajnijih i najzabavnijih događaja koji su obilježili našu ekstremno dobru godinu, možda i najuspješniju do sada. Upravo zato […]

Još jedno priznanje

Udruga Pannonian dobila još jedno priznanje za razvoj volonterskog programa Volonterski centar Osijek prepoznao važnost Pannonian Challengea, koji svake godine ulaže u mlade, educira ih i pomaže u pronalasku posla.