Lipanj 5.-9., 2019

Ranteš svjetski prvak

Ranteš svjetski prvak

Najbolji hrvatski BMX vozač pokazao je kako se vozi – Ranta je novi svjetski prvak u BMX-u.

Najbolji i najcjenjeniji hrvatski vozač BMX-a, svjetski je prvak u kategoriji BMX Freestyle Park Men. Jedini hrvatski predstavnik u finalnoj je seriji bio vodeći vozač s 26 700 bodova, čak 200 više od njegovog uzora Daniela Dhersa, miljenika publike na Pannonian Challengeu.

Natjecanje je održano u kineskom gradu Chengdu, a naš 23-godišnji BMX vozač ponovno je pokazao svoje vještine.

Princip natjecanja sličan je Formuli 1, četiri postaje: Hiroshima – Japan, Monpellier – Francuska, Edmonton – Kanada i Chengdu- Kina. Na svakoj postaji skupljaju se bodovi, koji se zbrajaju i na kraju se proglašava pobjednik za cijelu godinu.

Ranteš je sezonu započeo dobrim rezultatima. Na prvoj postaji u Japanu osvojio je 16. mjesto, u Francuskoj 3., u Kanadi 2. i sada u Kini 4. Ovo je samo početak Rantešove sjajne sezone koja će zasigurno završiti odličnim rezultatima, a dugoročni cilj su ljetne Olimpijske igre 2020 u Tokiju.

Prije Olimpijskih igrada, Ranteša čeka jubilarni 20. Pannonian Challenge koji je nezaobilazna postaja svih najboljih svjetskih vozača.

Isplatili su se svi treninzi, padovi, krv, znoj i suze… Bravo Ranta!

 

Popular tags

Top news

Tradicija

Od spontanog natjecanja nekolicine entuzijasta do globalno poznatog festivala ekstremnog sporta.

Uspješna 2018. godina

Kako se 2018. polako primaknula samom kraju, ekipa Pannonian Challengea se prisjeća najznačajnijih i najzabavnijih događaja koji su obilježili našu ekstremno dobru godinu, možda i najuspješniju do sada. Upravo zato […]

Još jedno priznanje

Udruga Pannonian dobila još jedno priznanje za razvoj volonterskog programa Volonterski centar Osijek prepoznao važnost Pannonian Challengea, koji svake godine ulaže u mlade, educira ih i pomaže u pronalasku posla.