Lipanj 5.-9., 2019

Početna / VolonterOSi

Uključi se

Prijave su zatvorene

Hvala na prikazanom zanimanju.

Zagrebačka banka – Prijatelj volontera

info

Zašto volontirati na Pannonianu?

“To je jednostavno pitanje. Ovo će mi biti treća godina volontiranja na Pannonianu i bilo mi je stvarno odlično! Radila sam u sektoru održavanja. Možda se čini dosadnim sektorom, ali bilo je zabavno. Ostali sektori su također bili zanimljivi. Bude odlična ekipa i tako bude još zanimljivije. Nova poznanstva i nova iskustva su uvijek dobro došla. Voditelji sektora su odlični. Dakle, Pannonian pruža zabavu, zainteresiranost, druženja… sve za pravog volontera.” – Matea Alšić

“Najbolje iskustvo ikada! Postoji puuuno sektora i svatko može pronaći nešto za sebe. A organizatori pokušavaju svima ispuniti njihove želje! Ekipa je super, nikada nije dosadno, volonterski šator je kao naša mala zajednička kuća kojom vlada pozitivna i ugodna atmosfera. Pannonian je pravi dokaz da volontiranje nije samo rad, rad i rad, već puno više od toga – zabava, iskustvo, sklapanje novih prijateljstava iiii…ma to se ne može opisati riječima, to jednostavno morate doživjeti!” – Gorana Ilibašić

“Volontiranje na Pannonian Challenge-u zauvijek će mi ostati u sjećanju. Rad popraćen zabavom i dobrim društvom čak je i prebrzo protekao. Šator je bio naše malo mjesto te je uvijek odjekivao smijehom, pjesmama i šalama. Stvorila sam nova prijateljstva i uspomene kojih ću se sjećati do kraja života. Jednom kada ovo iskusite, poželit ćete da je PC više puta godišnje.” – Lea Bošnjak

“Na Pannonianu sam volontirao već dvije godine i ovo ce mi biti treća. Ekipa je odlična, team leaderi su također odlični kao i cijela organizacija koja se brine o nama. U parku ne prođe dan bez zabave, smijeha, ali i rada naravno i još puno toga.” – Josip Mikec

 

 

faq

Koje osobine moram imati da bih upao u volonterski tim festivala?

Pannonian Challenge je festival koji je samo po sebi chill, tako da osobine koje bi trebao/la posjedovati su opuštenost, otvorenost, energičnost, pozitivnost, a naravno zbog zadanih zadataka i prije svega odgovornost.

Koja je dobna granica za volontera?

Postoji samo donja dobna granica - mogu se prijaviti svi od 18 godina pa na dalje.

Postoje li još neke procedure koje moram proći kako bih postao/la dio tima osim ispunjavanja upitnika za volontere?

Osim ispunjavanja obrasca za prijavu volonter mora proći razgovor, odnosno selekciju volontera. Organizatori nisu dužni pozvati sve prijavljene volontere na razgovor.

Moram li imati prethodnog iskustva u volontiranju?

Nije potrebno imati prethodnog iskustva u volontiranju. Bilo koja vještina koju posjeduješ dobro će doći.

Koje sve sektore za volontiranje festival nudi?

Rad u sektoru održavanja i infrastrukture, prijava sportaša, info pult, natjecanje i sport, glazba i kultura, ugostiteljstvo, kamp, prodaja ulaznica.

Koliko vremenski moram obavljati poslove na festivalu ukoliko postanem volonter?

Radno vrijeme volontera na festivalu je 8 sati nakon kojih je volonter slobodan.

Imam li pauzu tijekom svoje volonterske smjene?

Nema određene pauze, ali ne radi se konstantno svih 8 sati. Volonteri imaju svoj volonterski prostor u kojem mogu odmarati, popiti i pojesti nešto, družiti se i razmjenjivati iskustva. Dakle, kada nemaš obaveza chillaš u volonterskom prostoru.

Ako želim volontirati, a nisam iz Osijeka, imam li osiguran smještaj?

Imaš, svaki volonter se može smjestiti u kampu.

Ako je smješaj u kampu, moram li imati svoj šator i što ako nemam vlastiti šator?

Moraš imati svoj šator, ako nemaš vlastiti “prikrpaj” se drugim ljudima u kampu. Pannonian Challenge je festival pozitivnih vibraciju i netko će ti sigurno pomoći.

Ukoliko nisam iz Osijeka, imam li osiguran prijevoz do lokacije održavanja festivala?

Organizatori ne osiguravaju prijevoz i ne pokrivaju troškove puta.

Imam li osiguran obrok i piće u danu?

Osiguran je jedan snack tijekom radne smjene i piće.

Postoji li određen „dress code“ ili uniforma koju moram nositi tijekom smjene?

Tijekom smjene volonter je dužan nositi volontersku majicu, a onoga trenutka kada završava smjena volonterska majica se skida. Sve dok nosiš volontersku majicu računamo da si na raspolaganju.

Koliko traje volontiranje?

Volontiranje traje ovisno o sektoru u kojem se nalaziš. Počinje se volontirati par dana prije festivala, ali sve u dogovoru s voditeljem određene pozicije. Nakon što festival završi volontira se još dva-tri dana. U prosjeku, to će biti od 28.5. do 7.6.

Mogu li birati u kojem sektoru bih volontirao/la?

Na samoj prijavnici stoji dio u kojem možeš odabrati dva prva izbora za sektore, a mi ćemo se truditi staviti te barem u jedan od njih. :)

U slučaju da sam primljen/na i u zadnji tren nisam u mogućnosti doći, što mi je činiti?

Uvijek nam se možeš javiti na email volonteri@pannonian.org te javiti da ne možeš volontirati. Cijenimo kada nam se volonteri jave i ispričaju, jer to puno pomaže u samoj organizaciji.

Gdje mogu naći detaljnije informacije vezane za Pannonian?

Detaljnije informacije koje bi trebao/la znati možeš naći na našem webu, gdje ćeš moći naći i cjelokupni program ovogodišnjeg Pannonian Challengea kada dođe vrijeme.