Izložba na otvorenju

Kao i svake godine, uz bogat sportsko-glazbeni program donosimo i kulturno-umjetnički dio najvećeg festivala ekstremnih sportova u regiji. Uz residenta Samira Kurtagića koji će ove godine izložiti 15 odabranih fotografija sa prošlogodišnjeg Pannonian Challengea, moći ćete vidjeti uratke dvojice fotografa koji uživaju u ekstremnoj fotografiji. Tako će na otvorenju 19. Pannonian Challengea svoje radove izložiti Marjan Radović i Slaven Janđel.

Party otvorenja i izložba fotografija održat će se u srijedu 30. svibnja u Kazamatu.

Marjan Radović

Marjan Radović je magistar geodezije i profesionalni fotograf u sportu je proveo dugo vremena. Radio je kao instruktor ronjenja, snowboarda i borilačkih sportova. Nikon ambasador i Mares ambasador, te Red Bull-ov službeni fotograf.

Kombinirajući strast prema fotografiji i sportu, pokušava na drugačiji način prikazati pokret. Iza sebe ima mnoštvo izložbi te puno međunarodnih nagrada i priznanja. Fotografije iz projekta “The Art of Motion” osvojile su mnoge nagrade, a posebno je potrebno naglasiti osvojeno prvo mjesto od strane uglednog američkog fotografskog časopisa Photo District Newsa.

Na 19. izdanju najvećeg regionalnog festivala ekstremnog sporta Pannonian Challengea, Radović će nam se predstaviti fotografijama iz projekta “The Art of Motion”.

Uloviti pokret objektivom u savršenom trenutku toliko je teško da nije ni čudo što fotografe smatramo pravim umjetnicima. U ovom projektu kroz fotografiju veliča se umjetnost, estetika pokreta i gipkost ljudskog tijela u različitim medijima. Serija fotografija prati različite sportove i prikazuje ih kroz autorski rad Marjana Radovića. Koncept svake fotografije je pomno razrađen. Fotografije prikazuju naše i strane najuspješnije ekstremne sportaše.

Slaven Janđel

Slaven Janđel rođen 1988. godine u Zaboku. Po struci je inžinjer multimedijske i grafičke tehnologije. Fotografija je na određeni način oduvijek prisutna u njegovom životu, a od malih je nogu volio „škljocati“ fotoaparatima. 2009. godine upisuje stručni studij „Multimedije, oblikovanja i primjene“ u Varaždinu, gdje su mu primarni interesi bili u području audioinženjerstva i fotografije.

2011. godine dobiva prvi DSLR, što je ujedno bio početak ozbiljnijeg promišljanja fotografije. U petom i šestom semestru studija u potpunosti se posvećuje fotografiji, a stručnu praksu odradio je kod poznatog fotografa Maria Periše gdje piše završni rad na temu „Primjena duge ekspozicije“.

Krajem 2012. godine dobiva prve fotografske angažmane, a od sredine 2013. do početka 2017. zaposlen je u jednoj medijskoj kući u Zagrebu kao fotograf gdje na svakodnevnim zadacima razvija fotoreporterske vještine.

U ožujku 2017. godine otvara vlastiti fotografski obrt, ne voli se ograničavati u fotografskim žanrovima, podjednako uživa snimajući life, akcijsku ili pejzažnu fotografiju. Voli eksperimentirati s fotografskim tehnikama i koristiti raznu fotografsku opremu, od ultra-širokokutnih do superteleobjektiva.

Podijeli