Volonterosi usavršavali znanja i vještine za PC 22

Sredina kolovoza i početak 22. Pannonian Challengea su sve bliže, pa su se tako i vrijedi volonterOSii bacili u akciju – učenja i stjecanja novih vještina, koje će im biti od koristi u svakoj fazi organizacije jednog od najboljih svjetskih festivala ekstremnog sporta. Naime, poznato je kako su volonteri prava pokretačka snaga Pannonian Challengea, pa je udruzi Pannonian i ovoga puta pristiglo preko sto prijava za volontiranje. Nakon toga je uslijedila selekcija, a svi koji su zadovoljili uvjete, pronašli su se na edukaciji koja je uistinu zlata vrijedna.

Na putu od NOOB do PRO razine

Naime, kako bi bili što bolje pripremljeni za izazovne organizacijske i tehničke zadatke koji ih očekuju, VolonterOsi su od 1. do 3. srpnja sudjelovali na radionicama koje se su održale u konferencijskoj dvorani Stare pekare u Osijeku, a sve to u sklopu Erasmus+ Sport projekta Urban Sport and Culture Volunteers čiji je nositelj upravo udruga Pannonian. Riječ je o projektu koji je sufinanciran sredstvima programa Europske unije Erasmus+ u iznosu od 400.000,00 eura te sredstvima Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske. U sklopu projekta volonteri imaju priliku sudjelovati na radionicama neformalne edukacije, takozvanim NFE treninzima te su s prošlogodišnje NOOB razine ove godine napredovali na PRO razinu.

Special Image

Organizacija, financiranje, kreativnost

Cilj treninga je educirati volontere o vještinama i znanjima u području event managementa s naglaskom na organizaciju sportskih događanja i natjecanja, a sve kako bi zahvaljujući tim znanjima bili lakše zapošljivi i kako bi u budućnosti mogli raditi u takvoj vrsti organizacija. Na ovogodišnjoj trodnevnoj radionici, volonteri su sudjelovali na treninzima iz područja upravljanja sportskim organizacijama, učili su o razlikama između nevladinih organizacija i tvrtki, razvoju sportskog natjecanja i koncepta događaja te mogućnostima financiranja – kako na lokalnoj i nacionalnoj, tako i na međunarodnoj razini. Pri provođenju radionica su se koristili razni alati, poput S.M.A.R.T. metode za postizanje ciljeva, problemskog stabla te mnogih drugih korisnih elemenata koji su prilagođeni cjelokupnom konceptu neformalnog učenja, čiji je sastavni dio i zabava kroz razne igre, kretanje i kreativno izražavanje.

Stečena znanja i vještine VolonterOsi će uskoro demonstrirati i u praksi, tijekom trajanja 22. Pannonian Challengea u sklopu kojega će biti uključeni u 15 sektora organizacije kroz koje će pratiti rad menadžera i pomagati dodijeljenom mentoru na festivalu. U tom kontekstu, važno je naglasiti kako je Pannonian Challenge jedan od rijetkih Erasmus+ sport projekata koji volonterima omogućava stjecanje Youthpass certifikata kao potvrde o stečenim vještinama i kompetencijama, prijeko potrebnima na današnjem tržištu rada.

Special Image

Ovaj je projekt financiran uz potporu Europske unije. Sadržaj ovog članka je isključiva odgovornost udruge Pannonian i ne predstavlja nužno stav Europske unije kao ni Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Special Image

Podijeli