Životna priča Phat Phillija

Svjetski poznat DJ koji je nastupao u mnogobrojnim klubovima te festivalima visokog glasa, a uz svoju odličnu DJ karijeru, bavio se i hip-hopom. Kultna figura hrvatskog rapa, menadžer Blackout Crewa, novinar i radio voditelj – to su samo neki od atributa koji krase ovog umjetnika u njegovoj dugoj karijeri, a u nastavku vam donosimo ostatak priče o tome kako je Filip Ivelja postao Phat Phillie.
Svi te znamo kao kultnu figuru hrvatskog hip-hopa i svjetski priznatog DJ-a, ali možeš li nam reći nešto više o tome – tko je Filip Ivelja kada nije svjetski poznati DJ?
Obiteljski čovjek. Tomin i Malenin tata i Saritin suprug. Više vremena provodim u kuhinji nego za gramofonima, odlazim na klub tata u Malenin vrtić te na tržnicu u potragu za organskim namirnicama. Obožavam hranu, kuhanje, gledanje kulinarskih dokumentaraca i naravno seriju Vikinzi, a i zanima me sve vezano uz bijele morske pse.
Što ti prvo padne na pamet kada netko kaže hip-hop?
Hip-hop je muzika u koju sam se zaljubio na prvo slušanje tamo davne ’84. Nikad me ništa u životu nije toliko zaokupilo kao hip-hop, volim ga kada nam ide dobro, volim ga i kada nam ide loše, lojalan sam mu u svakom smislu te riječi i ne koristim ga isključivo za svoj boljitak već svojim aktivizmom i volontiranjem brinem da je uvijek prikazan u najboljem svijetlu. Hvala mu za 32 godine!
Na koji si svoj nastup najviše ponosan? Što smatraš svojim najvećim postignućem do sada?
Hm, bilo ih je puno, ali bih izdvojio nastup u New Yorku 2009. za moj rođendan i to s velikanima – DJ Premierom, Scratchem i Tony Touchem. Najveće profesionalno dostignuće zasigurno je organizacija Fresh Island Festivala na otoku Pagu i osvajanje zlatne plakete za zlatnu nakladu posthumnog albuma The Big Picture pokojnog Big L-a.
Jesi li ikada sanjao o ovakvom, usudila bih se reći globalnom uspjehu, i nastupima diljem Europe s nekim od najpoznatijih svjetskih hip-hopera i producenata?
Kada sam počeo, nisam ni sanjao da će se moja karijera razvijati na ovakav način, ali kako su godine prolazile, ja sam sve ozbiljnije shvaćao svoj posao te sam stječući poznanstva realizirao međunarodne suradnje, od plasiranja beatova za naše producente pa sve do mojih stranih DJ gaža i bookiranja američkih repera po Hrvatskoj i Europi. Glavni stup moje karijere je radijska emisija Blackout koju vodim 23 godine, a od nedavno sam četvrtkom i na Radio Studentu.
Odazvao si se na poziv organizatora Pannoniana te ćeš nastupati ove godine. Uz tolike uspjehe i raznorazne elitne predstave u kojima si sudjelovao, što za tebe znači nastup na ovom eventu?
Dugo već pratim što se događa na vašem festivalu preko medija i dragog kolege Jurice Baraća. Veliko mi je zadovoljstvo biti dio vašeg glazbenog programa ovog ljeta u kombinaciji sa svojim bratom Bizzo Bodegom, a isto se tako veselim i fantastičnom fiš paprikašu i gemištu u Kopačkom ritu.
Što možemo očekivati od Phat Phillija u budućnosti?
Fresh Island na Pagu trenutno je glavni fokus, zatim ljetna turneja koja kreće početkom sedmog mjeseca u Tuhelju preko Fresh Islanda, Osijeka, Dubrovnika, Ibize, Amsterdama, Praga i drugdje Trenutno sam u studiju s britanskim The Brand New Heavies sastavom s kojim surađujem na novom albumu te pomažem zagrebačkom producentu Kooladeu u realizaciji svog međunarodnog prvijenca.

Podijeli