VolonterOSi

Zašto volontirati na Pannonianu?

„Svake godine dolazim na Pannonian. To mi je najdrži događaj, festival, natjecanje u Osijeku. Prošle godine sam prvi put volontirala na Pannonianu, divno je biti dio toga, ekipa je genijalna i želim opet biti dio Pannoniana i doživjeti tu atmosferu i vidjeti sve iz drugog kuta. Lijep je osjećaj vidjeti što smo sve napravili i postigli i kako ljudi uživaju.“ – Andrea Erhardt

„Volontiranje na prethodnom Pannonianu i stjecanje novih iskustava i poznanstava je stvorilo želju za ponovnim i još boljim iskustvom. Nadam se da će mi Pannonian obilježiti i ovo ljeto lijepim iskustvima. :)“ – Davor Japunčić

„Želim volontirati jer sam već volontirala na Pannonian Challengeu i neprocijenjivo je iskustvo upoznavati i raditi s tim ljudima.“ – Enola Kasun

„Odrastao sam gledajući ga svake godine, sada želim dati svoj doprinos ovom događaju. :)“ – Marko Mandić

„Kao redovan posjetitelj festivala dugi niz godina napokon želim iskusiti i drugi stranu, a to je ona volonterska. Željnja novog iskustva, poznanstava, adrenalina i mnogih drugi stvari koje nosi jedan festival, a osobno smatram da je Pannonian odličan izbor za to.“ – Mateja Katalinić

„Želim volontirati na PC-u ove godine jer sam bila i prošle godine te mi je ostalo sjajno iskustvo. Jedino imam dobre riječi za svo vrijeme provedeno volontirajući. Volontiram već dvije godine i aktivno se bavim time i uživam u tome. Mislim da mi je volontiranje na PC-u ostavilo najbolji utisak.“ – Rebeka Lukavec

Special Image
Special Image

Česta pitanja

Koje osobine moram imati da bih upao u volonterski tim festivala?

Pannonian Challenge je festival koji je samo po sebi chill, tako da osobine koje bi trebao/la posjedovati su opuštenost, otvorenost, energičnost, pozitivnost, a naravno zbog zadanih zadataka i prije svega odgovornost.

Koja je dobna granica za volontera?

Postoji samo donja dobna granica – mogu se prijaviti svi od 15 godina pa na dalje.

Postoje li još neke procedure koje moram proći kako bih postao/la dio tima osim ispunjavanja upitnika za volontere?

Osim ispunjavanja obrasca za prijavu volonter mora proći razgovor, odnosno selekciju volontera. Organizatori nisu dužni pozvati sve prijavljene volontere na razgovor.

Moram li imati prethodnog iskustva u volontiranju?

Nije potrebno imati prethodnog iskustva u volontiranju. Bilo koja vještina koju posjeduješ dobro će doći.

Koje sve sektore za volontiranje festival nudi?

Rad u sektoru održavanja i infrastrukture, prijava sportaša, info pult, natjecanje i sport, glazba i kultura, ugostiteljstvo, press.

Koliko vremenski moram obavljati poslove na festivalu ukoliko postanem volonter?

Radno vrijeme volontera na festivalu je 8 sati nakon kojih je volonter slobodan.

Imam li pauzu tijekom svoje volonterske smjene?

Nema određene pauze, ali ne radi se konstantno svih 6 sati (u iznimnim situacijama 8 sati). Volonteri imaju svoj volonterski prostor u kojem mogu odmarati, popiti i pojesti nešto, družiti se i razmjenjivati iskustva. Dakle, kada nemaš obaveza chillaš u volonterskom prostoru.

Ako želim volontirati, a nisam iz Osijeka, imam li osiguran smještaj?

Imaš, svaki volonter se može smjestiti u kampu.

Ako je smješaj u kampu, moram li imati svoj šator i što ako nemam vlastiti šator?

Moraš imati svoj šator, ako nemaš vlastiti “prikrpaj” se drugim ljudima u kampu. Pannonian Challenge je festival pozitivnih vibraciju i netko će ti sigurno pomoći.

Ukoliko nisam iz Osijeka, imam li osiguran prijevoz do lokacije održavanja festivala?

Organizatori ne osiguravaju prijevoz i ne pokrivaju troškove puta.

Imam li osiguran obrok i piće u danu?

Osiguran je jedan snack tijekom radne smjene i piće.

Postoji li određen „dress code“ ili uniforma koju moram nositi tijekom smjene?

Tijekom smjene volonter je dužan nositi volontersku majicu, a onoga trenutka kada završava smjena volonterska majica se skida. Sve dok nosiš volontersku majicu računamo da si na raspolaganju.

Koliko traje volontiranje?

Volontiranje traje ovisno o sektoru u kojem se nalaziš. Počinje se volontirati par dana prije festivala, ali sve u dogovoru s voditeljem određene pozicije. Nakon što festival završi volontira se još dva-tri dana, ovisno o sektoru i zadacima.

Mogu li birati u kojem sektoru bih volontirao/la?

Na samoj prijavnici stoji dio u kojem možeš odabrati dva prva izbora za sektore, a mi ćemo se truditi staviti te barem u jedan od njih. 🙂

U slučaju da sam primljen/na i u zadnji tren nisam u mogućnosti doći, što mi je činiti?

Uvijek nam se možeš javiti na email volonteri@pannonian.org te javiti da ne možeš volontirati. Cijenimo kada nam se volonteri jave i ispričaju, jer to puno pomaže u samoj organizaciji.

Gdje mogu naći detaljnije informacije vezane za Pannonian?

Detaljnije informacije koje bi trebao/la znati možeš naći na našem webu, gdje ćeš moći naći i cjelokupni program ovogodišnjeg Pannonian Challengea kada dođe vrijeme.

Ukoliko imam još pitanja vezana za volontiranje kome se mogu obratiti?

Obrati se na email volonteri@pannonian.org.

Prijave

Special Image

Zagrebačka banka – Prijatelj volontera