Najbolji voditelj tima na PC XVII – Robert Dukarić

Već osamnaestu godinu za redom volonteri, koji su naša snaga i energija, prijatelji su Pannonian Challengea, a već drugu godinu za redom Zagrebačka banka je prijatelj volontera i to ne bilo kojih, upravo naših! VolonterOSa!

Prepoznat je trud i važnost ove grupe mladih entuzijasta te osim iskustva i lijepih trenutaka koje nosi Pannonian, Zagrebačka banka pobrinula se kako bi ih dočekali i ostvarili što ugodnije. Prošle godine podigla je uvjete za volontere na višu razinu pa tako i ove godine volontere zasigurno očekuju poklon paketi, majice, zahvalnice te volonterski šator opremljen stolovima, vrećama za sjedenje i drugim stvarima gdje se volonteri mogu opustiti, okrijepiti i naravno družiti.

Zašto naši volonteri zaslužuju ovakav tretman?
Upravo zato što odvajaju svoje slobodno vrijeme za jedan zajednički cilj. Da je dobra organizacija potrebna, može potvrditi i Robert Dukarić, koji je proglašen najboljim team leaderom volontera na prošlogodišnjem 17. Pannonian Challengeu!

 

Koliko dugo volontiraš i kako si se našao u tim vodama?
Volontiram već 5 godina, počeo sam 2012. godine kada me prijatelj pozvao volontirati s njime upravo na Pannonian Challengeu, što mi je bilo i prvi puta. Bilo je to vrlo zanimljivo iskustvo, nakon kojeg sam odlučio prijavljivati se na svaki sljedeći.

Koje poslove obavljaš kao volonterOs?
Podijeljeni smo na više sektora radi lakšeg organiziranja poslova, a neki od njih su infrastruktura, održavanje, redari, press, sport i natjecanje, info pult i prodaja ulaznica. Ja sam započeo u infrastrukturi i tamo sam se zadržao sve do sada zbog samog oblika posla koji je najaktivniji od svih. Osnovni posao nam je ispomoć organizatorima u pripremi parka, pripomoći pri podizanju tribina, postavljanje ograde na potrebnim mjestima, a pronađe se i dosta manjih poslova tako da nikada nije dosadno.

Koje ti je najbolje iskustvo? Događaj, priča?
Najbolje iskustvo mi je bio prošlogodišnji Pannonian gdje sam imao zadatak voditi manju grupu volontera (team leader). Prihvatio sam to kao novi izazov jer sam dobio veću odgovornost i priliku napraviti korak više u samom volontiranju, što je na kraju ispalo kao jedno od najboljih volontiranja u proteklih pet godina. Isto tako svako volontiranje nosi i priče koje su obilježile tu godinu, kao na primjer druženje s Mariom Petrekovićem .

Prošle godine si proglašen naj team leaderom? Što je nagrada?
Prošle godine naši voditelji Stefani, Mateja i Jan su po završetku Pannoniana odlučili odabrati volontere koji su najbolje odradili svoj posao, najvolonterom je proglašen moj prijatelj Juraj Padovan, a ja sam tu čast dobio u kategoriji najboljeg team leadera.
Do toga ne bih došao bez svog tima koji je najzaslužniji za samu nagradu. Dobio sam meni nepoznate volontere koji su uglavnom imali oko 16-17 godina i kojima je ovo uglavnom bilo prvo volontersko iskustvo. Ja sam tu svojim iskustvom s prijašnjih Pannoniana , željom da dobro obavimo posao te da ih pritom nešto i naučim, vukao da daju sve od sebe što su oni i učinili i tako doprinijeli odabiru za najboljeg team leadera.

Nagrade su bile poklon paketi od našeg sponzora Zagrebačke banke, uglavnom su sadržavali službene majice i bedževe, set za popravak bicikala, lokot za zaključavanje bicikla, USB stick, mali kišobran…

Svakako pozivam sve da se uključe, puno toga se može naučiti, prijateljstava ostvariti, osamostaliti, zabaviti i možda osvojiti nagradu!

Prijave za volontere se zatvaraju 1.5.2017., prijavi se ovdje!

Podijeli