Nema više niti jednog prometnog znaka, klupe, vrata, kante koja nije oblijepljena LCC naljepnicama. Prava definicija spajanja ugodnog s korisnim upravo je skejterski kolektiv LCC iz Osijeka koju čini vesela ekipa. Ovaj epitet savršeno paše i za ton kojim je ovaj razgovor tekao – veselo.

Za one koji se još pitaju što znači taj LCC po cijelom gradu i što predstavlja ovaj kolektiv, upravo ovaj post će biti malo provirivanje u ovu mrak ekipu! Tate mate ovog kolektiva, Boris Čolović i Andrej Mikulić, skromno su nam otkrili tajne ovog „skate kulta.“

1. Što znači LCC? Što je LCC kao kolektiv uopće?
LCC, za javnost “Lijepi Cvjetići Cvjetaju”, a privatno… Hm. Neka ostane u tajnosti LCC kolektiva što “LCC” zapravo znači. LCC je u suštini brand/ kolektiv/ manufaktura/ psihijatrijski slučaj, a sve te stvari povezuje ljubav k skejtanju. Ekipa smo koja skejta skupa, a kad lomimo daske iskoristimo ih u kreativne svrhe pa ih preradimo i sredimo u, recimo, naočale, nakit, pepeljare, privjeske…

2. Kako je krenula proizvodnja?

To je kao da pitate kako je Kolumbo otkrio Ameriku. – Jednostavno se dogodilo.

3. Koji je proces proizvodnje?
Proizvodnja pravih malih umjetničkih djela započinje u skejt parku. Ondje marljivi članovi LCC kolektiva izvode svoje šamanske vratolomije koje prije ili kasnije rezultiraju sa slomljenom daskom. Daske se zatim deportiraju u LCC HQ gdje čekaju nalet inspiracije. Tu počinje preznojavanje, vrištanje i kolektivno gubljenje živaca. Nakon nekoliko sati rezanja, brušenja, kombiniranja i još malo muke, na Svijet dolazi proizvod LCC workshopa. Taj proizvod može biti i uglavnom jesu, sve od nakita, naočala, privjesaka, skulptura pa do malenih kalića, satova… Na samom kraju proizvodnje, kada pogledamo naš DIY produkt vidimo uglavnom litre znoja, krvi i piva koje su bile potrebne za izradu istog. No isplati se.

4. U naletu kreativnosti nastaju vaši kreativni proizvodi, ali u kakvom naletu je došla ideja za osnivanjem kolektiva?
LCC je započeo kao minijaturna sekta skejtera iz Osijeka. To će i ostati do sudnjeg dana. Stvar s proizvodnjom je došla tek kao način ubijanja dosade, sitne zarade i približavanja skejterske kulture širem spektru ljudi. A ako se do sada, kada se u rečenici čuju Osijek i skejtanje, ne pomisli odmah na LCC nakon Pannoniana, nismo ništa postigli.

5. Gdje vas se može pronaći sa svim svojim trikovima i izradama kao LCC-ovce?
Može nas se pronaći na svakih 20 metara u gradu (tko zna, zna). Uskoro, nadamo se, stiže i naša web stranica, a pored Facebooka, gdje drugdje nego u skateparku. Daske za ove LCC naočale se ipak trebaju polomiti kao prva faza rada.

Podijeli