NAJ NAJ!!!
Gdje su najveći adrenalin, najveća pozitivna energija, najveći broj padova, letova, skokova, preskakanja, najbolje i najluđe zabave nego na Pannonian Challengeu!
Stvaramo i gradimo tradiciju od 2005. godine i to je moramo priznati i više nego pohvalno i vrijedno spomena! Domaćini smo već 18. godina brojnim svjetski poznatim vozačima i glazbenim izvođačima, a nakon toliko godina – postali smo prijatelji jedni drugima.
Grad Osijek etiketiran je i zauvijek će ostati kao grad u kojem se ljeti održava najveći i najpoznatiji festival ekstremnog sporta i to je naša najveća tradicija!
Uzbuđenje i adrenalin već su krenuli, a za manje od mjesec dana počinje spektakl o kojem će se cijelu sljedeću godinu pričati i pričati…. Čitajte dalje jer izdvajamo Pannonian tradicije.

Warm up u Kazamatu – do zore ili nikako!
Spavali, ne spavali, svejedno nam je jer svi Osječani vrlo dobro znaju kako se u kultnom Kazamatu zagrijava za Pannonian Challenge.
Tradicionalno svake godine srijedom zaokružimo jedan dan i to doslovno zaokružimo po uzoru i krivine brojke 0, početak našeg Pannoniana takozvanim nultim danom! Partijanje kreće već oko 20:00 sati, a kako bi mi Osječani rekli „udara se do jutra i to na najjače“ !
Svake godine atmosferu pale i žare naša dva domaća dj-a, Omke i Umbo – naravno dolaze nam i ove godine! Nastavljamo tradiciju, samo malo žešću jer ipak slavimo punoljetnost!
Vidimo se 7.lipnja u Kazamatu – dođite, nazdravite, rasplešite se, zaljubite se i zapamtite – samo pozitivno!

Jedan jedini – Daniel Dhers!
Onaj po kojemu zasigurno pamtimo Pannonian Challenge je profesionalni BMX vozač Daniel Dhers!
Pratimo njegovu BMX karijeru od kad znamo za Pannonian, a rado se prisjećamo i njegovih pobjeda, osvojenih medalja i u konačnici ekstremnih uspjeha!
Osvojio je nekolicinu glavnih nagrada: 5 puta odnio je titulu X Games Gold Medalista i to 2007.,2008.,2010.,2011. i 2013. godine! Zasluženo 4 puta i to gotovo 4 godine za redom osvaja nagradu Dew Cup BMX Park Championa (2006.,2007.,2008.,2010. godine). Odnio je i titulu vozača godine 2008. – NORA Cup Ramp Rider of the Year! Prošlu godinu Danielu pripada drugo mjesto u kategoriji UCI BMX Freestyle Park World Cup Pro!!
Moramo mu priznati i čestitati na njegovom već tradicionalnom odnošenju glavnih nagrada u nekoliko kategorija kroz sve ove godine, a želimo mu puno uspjeha i ove godine, jer sigurno će nas iznenaditi svojim novim trikovima! Daniel rado dolazi svake godine u naš Osijek, a i mi željno iščekujemo njegov povratak!

Lega, Vega!
Još jedna od tradicija koje obilježavaju Pannonian je naša jedna jedina Vega!
Club Vega fantastična je lokacija u Tvrđi u kojoj se godinama nakon skate parka cijela ekipa kolektivno premješta i partija nekoliko noći, ali i jutara za redom! Od punka do elektronske glazbe do jutra! Ovogodišnji lineup već je davnih dana na vidjelu svima – stoga imate dovoljno vremena da pripremite svoje nogice, kukove, bokove i glavice za što jače lamatanje, skakanje, đuskanje, densanje, kako god nazivate – plesanje,  kao što smo to radili posljednjih nekoliko godina!

Punk is not dead!
Debeli Precjednik najveća je glazbena tradicija Pannonian Challengea!
Naši Osječani nastupali su i drmali cijeli Pannonian i Vegu punih 14 godina!
Debeli Precjednik i osječka publika ne samo da se slažu, već se između njih razvila vatrena punk energija s kojom su obilježili i postali punk tradicija Pannoniana, ali i Osijeka!

Poki je Poki!
Igor Vukadinović svima poznatiji kao Poki prava je tradicija Pannonian Challengea.
Bez Pokija i njegovih skokova nije prošao niti jedan Pannonian, a ta tradicija se nastavila i ove godine.
Proteklih nekoliko godina gledali smo našeg Pokija kako pomiče svoje granice, lomi kosti, zglobove i tome slično – no ljubav prema vožnji i Pannonianu za Pokija je neraskidiva! On je jedini Osječanin koji nije jurio za tramvajem već ga je 2015.godine preskočio bajsom i napravio nekoliko okreta + salto i svoj poznati superman skok!
No vjerujte to nije sve – umjesto hodanja po pješačkom bijelom mostu Poki ga 2016. godine i više nego uspješno prelijeće svojim biciklom!
Hrabrost i neustrašivost dvije su osobine koje krase Pokija, koji je postao tradicijom Pannoniana i to je ove godine zapečatio svojim skokom preko replike mosta kojeg je Coca-Cola napravila na glavnom osječkom trgu!
Bez Pokija Pannonian ne bi bio isti, stoga Poki svaka čast naš si heroj, ako ne i Superman!

Volonteri & publika
Jedno bez drugog ne ide, stoga svakako pridonosimo veliku zahvalu i dajemo veliko značenje našim volonterima i publici koja čini Pannonian Challenge drugačijim i posebnijim!
Svake godine tradicionalno se bira najvolonter koji dobiva nekoliko nagrada i priznanja naših sponzora i Pannoniana, a najveće bogatstvo u tome su prijateljstva i poznanstva koja se sklapaju tijekom volontiranja. To je tradicija koja je zasigurno bezvremenska, jer njihova pomoć, dobra volja i energija zapravo pokreće cijelu priču! Osječka publika dinamična je i pozitivna – podrška je kakvu morate doživjeti kako biste znali o čemu pričamo!


Dođite ove godine na Pannonian Challenge i postanite dio jedne velike i ekstremne obitelji, ali i tradicije!

Podijeli