VolonterOSi – snaga na koju je cijeli Osijek ponosan

Razvoj volonterske zajednice jedan od primarnih ciljeva Pannonian Challengea

Kao i svake godine, kao i na svakom većem događaju, volonteri su snaga bez koje nijedan događaj vjerojatno ne bi uspješno održao ono što je naumio. A ništa drugačije nije ni s Pannonian Challengeom.
U svojih 18 godina festival je održan uz pomoć zajedničkih ruku stotina volontera, koji su danas ili sastavni dio festivala ili uspješni ljudi koji se festivalu rado vraćaju.

Sto odabranih volontera koji će ove godine doprinijeti održavanju punoljetnog izdanja Pannonian Challengea sudjelovalo je u radionici koju im je Zagrebačka banka održala na Ekonomskom fakultetu u Osijeku.

„Mogu reći da su i ove godine volonteri glavni superjunaci Pannonian Challengea. Njihove supermoći su pozitivna energija, ljubav prema ovom događaju i ruke koje nam marljivo pomažu. I prije samog događaja svoje slobodno vrijeme provode u skate parku i pomažu u ostvarivanju festivala. Prijatelj volontera Zagrebačka banka održala je predavanje volonterima na Ekonomskom fakultetu, na kojem su volonteri upoznati sa svim pogodnostima koje Zagrebačka banka nudi mladima. Također smo im pripremili kratku edukaciju o volonterizmu, njihovim pravima i pravilima ponašanja tijekom Pannonian Challengea 18. Mogu se zahvaliti Zagrebačkoj banci što će nam pomoći da volonterima osiguramo što bolje uvjete i da im ovo volontiranje bude nezaboravno iskustvo. To je najmanje što možemo učiniti za naše superjunake“, kaže Mateja Drulak, voditeljica volontera Pannonian Challengea.

Vidimo se za manje od tjedan dana na Copacabani, a ne zaboravite uputiti i koju lijepu riječ mladim volonterima na koje je Osijek itekako ponosan.

A da su volonteri usitinu prave marljive pčelice pokazuje upravo i gotovo dovršena tribina u skate parku!
S radovima se već krenulo, svako u svojoj smjeni pridonosi maksimalno!

Podijeli