Priznanje za razvoj volonterizma

Povodom Međunarodnog dana volontera, 5. studenog 2017. godine, Volonterski centar Osijek organizirao je svečanu dodjelu volonterskih nagrada.

Među nagrađenima našla se i Udruga Pannonian koja je osvojila posebno priznanje za razvoj volonterskog programa Festivala.

Udruga Pannonian razvijanjem volonterskog programa stavlja posebnu pozornost na aktivno uključivanje mladih u zajednicu, njihov osobni i profesionalni razvoj ali i razvoj urbanog identiteta Grada Osijeka. Svake godine Udruga prima oko 300 volonterskih prijava, a stotinjak volontera pomaže u organizaciji Festivala. Najveći Festival ekstremnih sportova svakako je i primjer dobre međusektorske suradnje pa tako u edukaciji volontera sudjeluje Zagrebačka banka koja i ove godine, osim osnovne, priprema i financijsku edukaciju za volontere. Najistaknutije volontere Festivala svake godine nagrađuje Autoškola Tratinčica besplatnim tečajem vožnje. Nagrade, pozitivno iskustvo i dobra zabava najbolji su pokazatelji uspješne provedbe volonterskog programa pa tako Udruga i ove godine očekuje veliki broj prijavljenih volontera. Ono što je najvažnije, volonterOSi – kako ih mi iz Pannoniana zovemo – nakon nekoliko ekstremnih dana sporta i zabave, odlaze kući sa novim znanjima i vještinama te nezaboravnim iskustvom.

“Ponosna sam na volonterski program Udruge Pannonian i na to što sudjelujemo u razvoju civilnog društva te zahvalna Volonterskom centru Osijek na dodijeljenom posebnom priznanju za razvoj volonterskog programa. Ovo je lijep vjetar u leđa da sljedeće godine budemo još bolji.” – istaknula je Mateja Drulak, kordinatorica volontera Udruge.

Podsjetimo, Udruga je 2012. godine dobila posebnu nagradu, Pečat Grada Osijeka za titulu najvećeg natjecanja u ekstremnim sportovima u regiji, a iste godine osvaja i Volontersku nagradu za poseban doprinos volonterstvu. Volonterski program Udruga provodi od 2010. godine, a tijekom sedam godina u organizaciji Pannonian Challengea sudjelovalo je 1000 volontera. Prijave za volontere za nadolazeći Pannonian Challenge bit će otvorene u proljeće 2018. godine.

Veselimo se nadolazećem Pannonian Challengeu koji se iduće godine održava od 30. svibnja do 2. lipnja.

Podijeli