U velikom stilu zatvoren 19. Pannonian

Svaki dan Pannonian Challengea uistinu je poseban, ali ništa se ne može mjeriti s BMX natjecanjem koje u Osijek dovodi najbolje svjetske vozače. Velika BMX imena godinama su prisutna na jednom od najboljih festivala ekstremnog sporta u Europi, pa tako niti njegovo 19. izdanje nije razočaralo osječku publiku, poznatu po zdušnom navijanju i klicanju nevjerojatnim trikovima.

Poput komaraca, zaštitnog znaka Pannonian Challengea, BMX vozači su tijekom subote parali zrak u modernom skateparku, koji je svojim poboljšanim, nadograđenim izgledom oduševio sve prisutne. Amateri su tako u nimalo amaterskom izdanju zagrijali poligone i skakaonice, a u teškoj konkurenciji između 40 natjecatelja, pobjedu je odnio Jan Broza dok su ga popratili Jan Marko Vlahinić na drugom mjestu i Kryštof Hejna na trećem mjestu.

Tada je uslijedila dugo iščekivana poslastica cijelog festivala, jer je na svoje bicikle sjelo 16 BMX profesionalnih vozača, kojima se Osijek odlično uklopio u svjetske turneje. Iako su svi natjecatelji dobili jednaku količinu ljubavi od oduševljene publike, Marin Ranteš, najbolji hrvatski BMX vozač i miljenik Osječana, zaradio je najveće ovacije, te naposljetku završio na drugom mjestu. Prvo mjesto i titulu najboljeg BMX vozača osvojio je Irek Rizaev, dok je Michael Beran zauzeo treće mjesto.

U sklopu ovogodišnjeg izdanja Pannonian Challengea održano je i Prvenstvo Hrvatske u BMX freestyle kategoriji te su proglašena najbolja tri BMX vozača. Prvo mjesto u kategoriji amatera zauzeo je Fran Marko Vlahinić, drugo mjesto zauzeo je Hrvoje Dekanić, a na trećem mjestu našao se Luka Bošnjak. U kategoriji profesionalnih BMX vozača titulu najboljeg osvojio je fantastični Marin Ranteš iz Varaždina. Drugo i treće mjesto otišlo je u Bjelovar, u ruke Frana Zemana i Filipa Popovića.

„ Presretan sam što sam pred domaćom publikom osvojio zlato i srebro. Publika mi je od početka vožnje bila vjetar u leđa. Vozio sam za svog brata kojemu je bio rođendan i drago mi je da sam, zbog njega i obitelji koji su mi najveća podrška, završio na pobjedničkom postolju. Još puno vožnji me čeka ove sezone, a tako i pripreme za nadolazeće Olimpijske igre“ – izjavio je Ranteš.

Iako smo dan u skateparku priveli kraju proglašenjem ovogodišnjih pobjednika, zabavi ni ovaj put nije došao kraj. Kako bi zatvorili 19. Izdanje Pannonian Challengea u velikom stilu pozivamo vas i večeras u 21h u dvorište Vege. Za dobru zabavu zaduženi su Brkovi, KAL, DJ LADY LEE i DJ SLY uz čije se zvukove možete zabavljati do ranih jutarnjih sati. Ulaznice po simboličnoj cijeni od 20kn možete kupiti na samom ulazu u Vegu.
Vidimo se!

 

Podijeli