Kreće Challenge Tour – Turiraj i ti!

Jedinstvena turneja – Challenge Tour – ovoga će proljeća u Zagreb, Varaždin i Rijeku donijeti dašak atmosfere Pannonian Challengea, kako bi se cijela Hrvatska na vrijeme zagrijala za jubilarno izdanje najboljeg festivala ekstremnog sporta. U sklopu nje će domaći BMX, inline i skate vozači imati priliku osvojiti vrijedne nagrade, smještaj i kotizaciju za 20. Pannonian Challenge. Turneja započinje 13. travnja u Zagrebu, potom 27. travnja seli u Varaždin, gdje će se ujedno održati i Prvenstvo Hrvatske u BMX freestyleu, a sve završava u srcu Kvarnera 11. svibnja – gotovo mjesec dana prije početka dugo iščekivanog osječkog festivala.

Osim toga, najveće sportsko i glazbeno događanje u Hrvatskoj i jugoistočnoj Europi uvršteno je u UCI (Union Cycliste Internationale) kalendar, a u novoj kategoriji natjecanja BMX vozači prikupljat će bodove za Olimpijske igre u Tokiju.

Sve što moraš znati o prijavama i registraciji za licencu Hrvatskog biciklističkog saveza

  • BMX vozači koji žele sudjelovati na BMX Freestyle prvenstvu Hrvatske (Varaždin Challenge Tour – 27.04.) i Pannonian Challenge – BMX Freestyle Elite/Pro kategoriji, moraju biti članovi biciklističkog kluba i imati važeću licencu Hrvatskog biciklističkog saveza (HBS) s kojom automatski dobivaju i UCI ID broj.
  • BMX vozači koji nisu članovi biciklističkog saveza i nemaju važeću licencu HBS-a, a samim time ni UCI ID broj mogu sudjelovati samo na Challenge Touru u Zagrebu i Rijeci te na Pannonian Challengeu u kategoriji BMX Freestyle Amateur. Sudjelovanjem ne prikupljaju bodove za prvenstvo Hrvatske i UCI C1 kategoriju.

Postupak prijave i licenciranja pri Hrvatskom biciklističkom savezu HBS

  • članstvo u biciklističkom klubu
  • liječnički pregled
  • polica osiguranja
  • zahtjev za izdavanjem HBS licence od strane biciklističkog kluba

Imaš li dodatna pitanja, javi se na sport@pannonian.org.

Podijeli