Najbolji hrvatski BMX vozač Marin Ranteš poziva sve u Varaždin na Challenge tour

Najbolji hrvatski BMX vozač, Varaždinac Marin Ranteš, već nekoliko godina se penje na postolja svjetskih kupova. Svoju BMX superiornost počeo je dokazivati kao vrlo mlad vozač, kojeg je na natjecanja pratila majka, a Marin je uvijek drugim natjecateljima bio poput mladog brata, jer je bio daleko mlađi od konkurencije.

Kako Marin dolazi iz Varaždina, u kojem nije bilo adekvatnog skate parka za vježbanje BMX trikova, Marin je svakodnevno morao ići vježbati u zagrebački skate park. Ponekad su otišli čak do Osijeka, kako bi Marin mogao osjetiti kako je to vježbati u pravom skate parku, na kakvom voze njegovi kolege u inozemstvu.

Grad Varaždin prepoznao je važnost izgradnje parka, radi mnogih generacija koje se trude upravo na Varaždinskim ulicama isprobati svoje prve adrenalinske trikove stoga su i inicirali izgradnju skate parka u Marinovom rodnom Varaždinu. Grad Varaždin izgradnju je podržao i financijski i logistički, a ove godine Challenge tour 27. travnja dolazi u Varaždin, kao jedna od stanica tokom kojih će najavljivati 20. Pannonian Challenge. U sklopu ovogodišnjeg Challenge toura održat će se i prvenstvo Hrvatske u BMX freestyleu, koju će Marin pokušati obraniti pred domaćom publikom.

Special Image

Podijeli