Silenteu se ostvarila želja za nastupom na Pannonian Challengeu

Nakon što se prošle godine vratio na domaću glazbenu scenu, popularni dubrovački bend Silente će svojim specifičnim glazbenim izričajem upotpuniti i dvadesetu obljetnicu Pannonian Challengea. Time im se, kako kažu, ostvarila velika želja, pa od nastupa na najvećem regionalnom festivalu ekstremnog sporta imaju velika očekivanja, dok pokraj ponovnog druženja s osječkom publikom, posebno iščekuju i posjet skate parku na lijevoj obali Drave, gdje će se napuniti adrenalinom prije koncerta u Vegi.

Kako je izgledao posljednji koncert Silentea u Osijeku? Hoće li nastup, odnosno ambijent Pannonian Challengea ovoga lipnja biti drugačiji od vašeg posljednjeg posjeta Osijeku?

– Svirali smo par puta u Osijeku – prerijetko ako se nas pita. Imali smo sjajan solo koncert u kinu Europa, pa onda nastup na Osječkom ljetu mladih, gdje nam je kiša malo poremetila planove, ali smo ipak uspjeli odsvirati, dok je publika vjerno čekala unatoč pljusku. Prošli puta smo nakon našeg nastupa trčali na Pannonian, jer je bio istih dana kada i naš nastup, pa smo, uživajući u festivalu, baš pomislili mislili: „Zašto ovdje mi ne sviramo?“ Jer je bio neviđen ambijet i atmosfera, a sve je to bilo dosta impresivno za nas koji smo tek počinjali s koncertima. Tako da nam je izuzetno drago da smo pozvani ove godine.

Pratite li ekstremni sport – koji vam je između BMX-a, skatea i inlinea (možda romobila) najdraži? U kojem bi se od tih sportova htjeli okušati i zašto?

– BMX definitivno. Najbliže što smo došli skateu je Tony Hawk PS na Play Stationu. Zanimljivo da je naš zadnji animirani spot za pjesmu „Preko svega“ napravio animator koji je veliki ljubitelj skatea tako da je glavni motiv spota ni manje ni više nego lik koji vozi skate u sumrak. BMX nam je ipak draži i voljeli bismo se okušati, jer smo ih vozili cijelo djetinjstvo. Osim Tibora koji je vozio role i bio je prilično dobar u tome, ali se onda uhvatio gitare i zanemario sve drugo na svijetu.

Planirate li prije nastupa navratiti u osječki skate park i uživati u adrenalinskim natjecanjima?

– Naravno, kronično nam nedostaje adrenalina u životu, uspavali smo se. Ma bit ćemo tamo cijele dane, festival i organizacija izgledaju odlično i baš se veselimo.

Festival ekstremnih sportova Pannonian Challenge ove godine slavi svoj 20. rođendan. Što su članovi Silentea radili kad su imali 20 godina?

– Tibor i Sančo su radili pjesme za Silente, Ivuša je brusio bubnjeve aktivno svirajući u barem 6 dubrovačkih bendova, a Doris je bila stjuardesa i letjela je svijetom. No, nakon svega, svi smo sletjeli u Silente. Čestitamo Pannonianu na tako dugoj tradiciji, velika je to količina truda i odricanja da bi se tako velika priča održala na životu.

Kako izgleda Pannonian Challenge iz vaše perspektive?

– Pa mi ga prvenstveno ipak gledamo s glazbene strane. Nama je na pameti rock festival, velika pozornica, hrpa dobrih bendova, masa publike i dobra atmosfera. Kažemo, otkad smo se slučajno zatekli u Osijeku tih dana, želja nam je doći jer smo bili oduševljeni onim što smo vidjeli. Mislimo da je to do sada najbolja prilika da se Silente predstavi osječkoj publici na pravi način. Dubrovnik i Osijek su prilično daleko pa nemamo često priliku svirati tu, pa ćemo ovu priliku maksimalno iskoristiti da bude što bolji show. Lineup festivala je odličan, to su neki bendovi koje smo mi još kao djeca slušali, ali i oni koje i dalje slušamo i cijenimo, tako da će nam bit veliko zadovoljstvo dijeliti pozornicu s njima. Posebno smo sretni što nastupamo isti dan s Gužvom u 16-ercu, to je veliki, veliki bend.

Podijeli