Ekstremni sportaši na jedan dan preuzeli Europsku prijestolnicu kulture

Skate park u Rijeci bio je završna postaja turneje osječkog festivala Pannonian Challenge, koji je nakon Zagreba i Varaždina, najbolje od ekstremnog sporta doveo i u središte hrvatske urbane kulture. Ondje su održana natjecanja u BMX, skate i inline disciplinama u sklopu Challenge Toura 2019, kojega su svi u „gradu koji teče“ s oduševljenjem dočekali.

Iako je na prve dvije postaje turneje znatno zastupljeniji bio BMX, skate park na Krnjevu je omogućio svim rolerima i skaterima da pokažu što znaju. Naravno, oni nisu razočarali, pa je od ukupno tridesetak prijavljenih, u velikoj konkurenciji inline discipline slavio Jan Gašparič iz Slovenije, ispred drugoplasiranog Matije Kunšteka iz Hrvatske i trećeplasiranog Lari Del Laga iz Venezuele. S druge strane, skateri, kojih je bilo iznenađujuće mnogo, pružili su odlične nastupe, dok je najbolje ocjene sudaca ipak pokupio Bruno Vranić, koji je za dlaku bio bolji od Timotej Lampe Ignjića i Petra Spiedlicka. Naposljetku, natjecanjem u BMX freestyleu je za kraj napravljen najbolji uvod u nadolazeći Pannonian Challenge, na kojemu će nastupiti najbolji svjetski vozači, kojima bi pobjednik Fran Zeman, mogao pomutiti planove, baš kao što su njemu pokušali Kristijan Jergović i Kristian Gereta.

U odličnoj atmosferi, uz ekstremni sport, glazbu i urbanu kulturu, u Rijeci je tako finaliziran Challenge Tour 2019, na kojemu je nastupilo ukupno tridesetak vozača, koji su publici diljem Hrvatske pokazali što ih, na još višoj razini od 5. do 9. lipnja očekuje na jubilarnom, 20. Pannonian Challengeu.

Podijeli