Pobjednici Challenge Toura iščekuju 20. Pannonian Challenge

Tri postaje ovogodišnjeg Challenge Toura dokazale su kako ekstremni sport zahvaljujući upravo osječkom festivalu Pannonian Challenge, živi i u Zagrebu, Varaždinu, ali i urbanoj Rijeci – gradovima koji su protekloga travnja i svibnja na jedan dan ugostili najbolje hrvatske BMX, inline i skate vozače. Više od stotinu prijavljenih sportaša u sve tri discipline pokazalo je ondje svoje vještine na kotačima, zbog čega je, unatoč prijateljskoj i kolegijalnoj atmosferi, konkurencija bila uistinu teška. No, postolje je bilo rezervirano samo za najbolje sportaše koji su prikupili najviše bodova na sve tri postaje i s pobjedom na Challenge Touru, zavrijedili odlične nagrade i poziv na jubilarni, 20. Pannonian Challenge. Oni su Bruno Vranić – mladi skater, Matija Kunštek – inliner koji je prvo mjesto podijelio sa Svenom Buršićem, te Ivan Kukuljan – perspektivni domaći BMX vozač, pa baš zato što su ostvarili pobjedu na Challenge Touru, željno iščekuju dosad najveći Pannonian Challenge, koji će u skate parku na lijevoj obali Drave žariti i paliti od 5. do 9. lipnja. Stoga, uz utiske s turneje, otkrivaju i što očekuju od najvećeg regionalnog festivala ekstremnog sporta, koji je već sada iza ugla.

– Na Challenge Touru je stvorena odlična podloga za sam festival, ali i nastavak iduće godine, jer se okupilo mnogo različitih ljudi na jednom mjestu, a svima je glavni cilj bio zabaviti se. Tako ni ja nisam na konkurenciju gledao kao takvu, nego mi je, kao i većini, važno bilo družiti se i zabaviti što je više moguće, pa vjerujem da su zbog toga padali izvrsni trikovi, čak i više nego na klasičnim konestima, jer je sve bilo opušteno, bez presinga – reći će Bruno Vranić po završetku Challenge Toura, koji se skateom bavi već 12 godina, pa se ovoga lipnja po dvanaesti puta vraća i na Pannonian Challenge, gdje očekuje dobro druženje s osječkim „cobrama“.

– Challenge Tour je ispunio sva moja očekivanja, jer je svaka postaja bila jedinstvena i nezaboravna, pa se nadam da će se, od sada, ova turneja održavati svake godine. Dojmovi tako ne mogu biti bolji, pošto je na svakoj postaji organizacija bila vrhunska, a konkurencija žestoka, pa je uz sve teške trikvoe i stilove bio pravi užitak voziti u tako brutalnom društvu – ističe Matija Kunštek, koji se inlineom bavi 8 godina, a iako je dosad samo tri puta bio na Pannonian Challengeu, već sada zna da niti jedno sljedeće izdanje neće propustiti, dok na ovogodišnjoj rođendanskoj proslavi festivala očekuje ludu atmofesru, još luđe after partyje, kao i neviđene trikove u svim kategorijama.

– Pannonian Challenge je puno napravio za ekstremnu scenu i vjerujem da nisam jedini kojega je ovaj festival motivirao za nastavak i napredak u vožnji na BMX-u. U Hrvatskoj je posljednjih par godina BMX scena oslabila i nije bilo natjecanja koja bi okupila sve sportaše na jednom mjestu, ali je Pannonian ovdje savršeno uskočio, pa od sada očekujem više videa, druženja i parkova diljem zemlje nakon turneje. Svi smo sada povezaniji i hvala Pannonianu na tome. Što se tiče samog Challenge Toura, nisam uočio puno razlike u sposobnostima vožnje, osim u Varaždinu, gdje je Marin Ranteš dokazao da je vidljivo u višoj kategoriji od svih. No, važno je istaknuti da svi koji smo se imalo istaknuli našim trikovima, vozimo drugačijim stilovima, pošto smo odrasli na različitim skate parkovima i u različitim sredinama, a to se najbolje vidjelo upravo na Challenge Touru, gdje su svi na različit način odvozili isti skate park kojega prvi puta vide. Upravo u tome leži ljepota BMX-a, jer nudi mnogo prostora za kreativnost – zaključuje Ivan Kukuljan, koji se prije BMX-a bavio MTB-om, dok od svog trećeg nastupa na Pannonian Challengeu očekuje strašne trikove, puno adrenalina i, naravno, ekstremno dobru zabavu.

Podijeli