Urban Sport and Culture Volunteers

Nakon što su početkom ožujka službeno otvorene prijave za volontere na najvećem regionalnom festivalu ekstremnog sporta, sada se svim zainteresiranim mladim ljudima nudi i nova odlična prilika. Riječ je o mogućnosti volontiranja na 21. Pannonian Challengeu u okviru Erasmus+ Sport projekta pod nazivom Urban Sport and Culture Volunteers, čiji je glavni koordinator upravo udruga Pannonian, dok su projektni partneri Hrvatski olimpijski odbor, Društvo Foton iz Slovenije, Champions Factory Ireland Limited iz Irske, Youth Association Extreme Style iz Ukrajine, Funattack Wojciech Tandeck iz Poljske i Elamussport MTÜ iz Estonije. Prijave za volontere su otvorene 9. ožujka i trajat će do 1. travnja, stoga se svi mladi u dobi između 16 i 30 godina mogu prijaviti ispunjavanjem jednostavne online prijavnice, nakon čega ih očekuje poseban trening.

– Svaki sudionik će proći trening neformalne edukacije u trajanju od dva dana, a koji je uvod u volontiranje na Pannonian Challengeu. Ovo je jedinstvena prilika za sve mlade koji su motivirani raditi na sebi i dodatno učiti. Treninzi su osmišljeni na način da omoguće sudionicima usvajanje novih kompetencija i osobni razvoj kroz volontiranje, a ujedno da stjecanjem iskustva budu konkurentniji na tržištu rada. Sve navedeno bi trebalo rezultirati time da se u konačnici i zaposle – otkriva Tamara Kujavić, koordinatorica projekta Volonteri urbanog sporta i kulture, projekta koji je sufinanciran sredstvima Europske unije u okviru programa Erasmus+ u iznosu od čak 400.000 eura.

Fokus ovog projekta je na mladim osobama koje se susreću s geografskim, društvenim i ekonomskim preprekama, čemu se želi doskočiti upravo angažmanom, odnosno volontiranjem na sportskim događanjima poput Pannonian Challengea.

– Sudjelovanjem u ovom projektu volonteri će steći uvid u svijet urbanog sporta i vrijedno iskustvo s osobitim naglaskom na organizacijske i komunikacijske vještine kao i sposobnost rada u timu. Sudionici će naposljetku dobiti Youthpass certifikat kao potvrdu o sudjelovanju te se upoznati s mogućnostima koje unija pruža mladima kroz Erasmus+ programe – zaključuje koordinatorica Tamara Kujavić, naglašavajući kako će se u okviru projekta izraditi i volonterski priručnik te volonterska aplikacija. Sve pojedinosti o projektu se mogu pronaći na službenoj web stranici projekta: urbansportvolunteers.eu, dok će sve informacije uskoro biti dostupne i na društvenim mrežama.

Podsjetimo, 21. Pannonian Challenge je do 1. travnja u potrazi i za 150 mladih volontera u dobi od 15 i više godina, koji još mogu ispuniti online prijavnicu, kako bi nakon selekcije i intervjua sudjelovali u edukacijama o volonterizmu i edukaciji o financijskoj pismenosti pod vodstvom Zagrebačke banke. VolonterOSi, kako ih od milja zovu organizatori Pannonian Challengea ove godine imaju priliku sudjelovati u čak 14 sektora organizacije festivala, a uz nezaboravno iskustvo i besplatne ulaznice za koncerte, očekuju ih brojni drugi pokloni i nagrade.

(Ovaj sadržaj odražava samo stavove autora i Komisija ne može biti odgovorna za uporabu sadržanih informacija.)

Podijeli