Zahvaljujući Pannonian Challengeu ekstremni sport će ipak i ove godine proputovati Hrvatskom

Razvoj i održavanje domaće scene ekstremnog sporta i urbane kulture već više od dva desetljeća polazi za rukom Pannonian Challengeu, osječkom festivalu koji dašak svojih prepoznatljivih adrenalinskih natjecanja uvijek nesebično želi podijeliti i s ostatkom Hrvatske. Tako će, unatoč pandemiji koronavirusa, biti i ove godine, kada će se, na sreću svih domaćih sportaša i obožavatelja, tradicionalna turneja najboljeg regionalnog festivala održati u skladu sa svim epidemiološkim mjerama. Naravno, riječ je o svima dobro poznatom Challenge Touru, koji prvo u Zagreb i Rijeku donosi spektakl ispunjen BMX freestyle, Skate i Inline natjecanjima, na kojima će svi prisutni moći osjetiti atmosferu nadolazećeg 21. Pannonian Challengea, koji se od 12. do 16. kolovoza održava u Osijeku, nakon čega svojevrstan nastavka svega toga slijedi i u Varaždinu.

Challenge Tour će tako na samom početku zaživjeti u Zagrebu 4. srpnja, nedugo nakon čega seli u Rijeku 11. srpnja, dok će ova velika turneja biti zaokružena 29. kolovoza u novoizgrađenom skate parku u Varaždinu – i to u sklopu popularnog Špancirfesta. Naime, zagrebačka publika je na Jarunu već u nekoliko navrata dokazala kako žudi za natjecanjima ekstremnog sporta, dok se novi varaždinski skate park pokazao kao savršeno mjesto za nadopunu najboljeg regionalnog festivala ekstremnog sporta. Međutim, Challenge Tour ove godine još više dobiva na važnosti pri gostovanju u srcu Kvarnera, budući da grad Rijeka nosi titulu Europske prijestolnice kulture 2020. godine, pa se i ovaj spoj urbane kulture, ekstremnog sporta i dobre zabave, itekako uklapa u bogat program kulturno umjetničkih događaja projekta Rijeka 2020, jer na svoj specifičan način, makar nakratko, pridonosi formiranju luke različitosti.

Uz znatiželjnu publiku, na Challenge Touru će na svoje doći upravo sportaši – vozači BMX-a, skatea i inlinea, koji će se u svakoj disciplini i na svakoj postaji turneje boriti za vrijedne nagrade. Pokraj poklona sponzora i nezaobilaznih slavonskih specijaliteta, prvoplasirane tako očekuje nagrada od 1000 kuna, dok će drugoplasirani zavrijediti 500 kuna, a trećeplasirani 300 kuna. Naposljetku, bodovi će se u svakoj disciplini i na svakoj postaji Challenge Toura zbrajati kako bi se došlo do apsolutnih BMX freestyle, skate i inline pobjednika, kojima će biti dodijeljena ultimativna nagrada – plaćeni smještaj i kotizacija na 21. Pannonian Challengeu. Prijave su otvorene, pa se svi zainteresirani vozači još mogu besplatno registrirati za sudjelovanje na Challenge Touru 2020. putem web stranice Pannonian Challengea, dok će za prijavu na licu mjesta kotizacija plaćati 70 kuna.

Podijeli