BMX, Skate i Inline ponovno zajedno na zagrebačkom moru

Već tradicionalno, prva postaja Challenge Toura 2020, koji kroz cijelu Hrvatsku donosi najbolje od ekstremnog sporta, nalazi se u Zagrebu, gdje će vrlo uskoro, prema svim preporukama epidemiološke zaštite, biti održana adrenalinska natjecanja u BMX Freestyle, Skate i Inline disciplinama. Time će se napraviti savršen uvod u 21. izdanje Pannonian Challenge festivala, koji od 12. do 16. kolovoza u Osijek dovodi najbolje europske ekstremne sportaše.

Skate park na Jarunu će tako poslužiti za zagrijavanje svim domaćim vozačima, koji će se 4. srpnja boriti za vrijedne novčane nagrade, jer Challenge Tour tradicionalno u svakoj disciplini donosi 1000 kuna za osvojeno prvo mjesto, 500 kuna za drugo, a 300 kuna za treće. Užarenu sportsku atmosferu na ovom cjelodnevnom showu, s početkom u 10 sati, će održavati rasplesani DJ Leggero koji će slušati glazbene želje vozača i pripremati im podlogu za najbolje trikove. Već je potvrđeno kako prošlogodišnji BMX Freestyle pobjednik zagrebačkog Challenge Toura, mladi Fran Zeman iz Bjelovara, ni ove godine nipošto neće propustiti natjecanje na popularnom zagrebačkom moru, a pridružit će mu se i vozači iz Splita, Varaždina, Rijeke, Pule i Osijeka. Dvije jednominutne vožnje bit će osigurane svim BMX Freestyle vozačima, koji će biti podijeljeni u 4 skupine, dok će skateri i roleri nastupiti u formatu Jam sessiona. Svi vozači zasigurno s nestrpljenjem očekuju početak Challenge Toura 2020., jer će se samim njihovim izlaskom na beton zagrebačkog skate parka dokazati da ekstremni sport živi u ovim kriznim vremenima, dok cijela zajednica urbane kulture, unatoč neophodnoj socijalnoj distanci, djeluje povezanije no ikad.

Za kraj, treba napomenuti kako je broj sudionika po svakoj disciplini ograničen na 24 vozača, ali se svi zainteresirani još mogu registrirati za nastup na Jarunu, i to preko web stranice Pannonian Challengea ili na licu mjesta za 70 kuna.

Podijeli