Pannonian Challenge će obilježiti novu dimenziju Osječke Ljetne Noći

Budući da je prva ovogodišnja Osječka ljetna noć u lipnju otkazana zbog pandemije koronavirusa, u srpnju je pronađena prava alternativa koja će u ovim ekstremnim uvjetima odgovarati svim mjerama epidemiološke zaštite. Naime, ovog petka (31. srpnja) pod sloganom “balkON gužva je OFF” održat će se tradicionalna manifestacija koja je ove godine interaktivnija i inkluzivnija no ikad, jer Osječane poziva da u svojim domovima, na terasama i balkonima stvore najzabavniju atmosferu ljetne noći. U svemu tome, kao regionalni predvodnik alternativnog i ekstremnog, izvanrednoj Osječkoj ljetnoj noći doprinijet će i Pannonian Challenge koji će u svom stilu urediti najpoznatiji osječki balkon u kinu Urania, koje je tako podržalo ovo kulturno događanje u okviru projekta “Cultural Hub for Curious Minds”, te će uz urbanu glazbenu podlogu svojim sugrađanima ponuditi izložbu fotografija ekstremnog sporta u prostranom Sakuntala parku s početkom u 20 sati.

Sve to poslužit će kao savršena najava 21. izdanja jednog od najboljih europskih festivala ekstremnog sporta, koji u starom i dobro poznatom terminu od 12. do 16. kolovoza donosi nove, virtualne doživljaje. Tako će obitelj Pannonian Challengea na OLJN-u predstavljati svi starosjedioci koji su festival doveli do svjetske razine na kojoj je danas, a predvodit će ih domaćin izložbe “Retrospektive Pannoniana” Samir Kurtagić, koji je s kolegama fotografima – Marinom Lončarom, Marinom Stuparom, Dubravkom Milinkovićem i Nikolom Predovićem, ovjekovječio ljude Pannonian Challengea i vratolomije koje oduzimaju dah u izvedbi vrhunskih BMX vozača, skatera i rolera. Izložba će biti otvorena od petka do nedjelje svakog tjedna do završetka festivala (31.07. – 02.08., 07.08. – 09.08. te 14.08. – 16.08.), a posjetitelje će podsjećati na sve što je Pannonian prošao u svojih prvih 20 godina.

PC balkon će biti najglasniji u gradu, a s pogledom na Sakuntala park donijet će novu dimenziju vrućoj ljetnoj noći u kojoj će se Osječani i njihovi gosti samim pogledom na ekstremne fotografije ispuniti adrenalinom. Sinergija PC balkona i izložbe fotografija na otvorenom, u potpuno novim uvjetima, simbolično dokazuje kako se Pannonian Challenge prilagodio preporučenim mjerama epidemiološke zaštite, stoga niti nakon 20 godina ne posustaje te nastavlja na lijevu obalu Drave privlačiti najbolje ekstremne sportaše.

Stoga ovog petka prošetaj gradom, provozaj se bajsom, skejtom ili rolama i naleti do Sakuntala parka na izložbu kroz koju ćeš utonuti u svijet ekstremnog sporta čak i 2 tjedna prije omiljenog festivala. Dok s druge strane možeš (i trebaš) prihvatiti jedinstveni izazov i po uzoru na PC balkon u kinu Urania urediti svoju terasu, balkon ili dvorište, kako bi pripremio urbani tulum, opušteno druženje ili romantični spoj te tako svima poslao najljepšu razglednicu iz Osijeka – baš uoči 21. Pannonian Challengea.

Podijeli