Rijeka na jedan dan postaje i prijestolnica ekstremnog sporta

Nakon što su u Zagrebu dokazali kako odgovorno, ali istovremeno ekstremno mogu izvoditi trikove koji oduzimaju dah, najbolji hrvatski ekstremni sportaši ovoga vikenda sele u Rijeku – Europsku prijestolnicu kulture 2020. godine. Naime, 11. srpnja se na Kvarneru održava posljednja etapa Challenge Toura 2020. uoči 21. Pannonian Challengea, stoga će Rijeka uz pomoć BMX Freestyle, Skate i Inline natjecanja u skate parku na Krnjevu na jedan dan postati i prijestolnica ekstremnog sporta.

Luka različitosti na kotačima

Prepoznatljivi osječki spoj urbane kulture, ekstremnog sporta i dobre zabave tako će se savršeno uklopiti u bogati program kulturno-umjetničkih događaja projekta Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture, jer grad koji teče i inače njeguje taj alternativni lifestyle. BMX, skate i role će luku različitosti postaviti na kotače i priuštiti joj nezaboravnu, cjelodnevnu vožnju, dok će sportsko-akrobatske izvedbe svih vozača izravno nadopuniti i program obližnjeg Europskog kvarta kulture na Kantridi.

Riječki skate park na Krnjevu će, uz obavezno poštivanje propisanih mjera epidemiološke zaštite, svim domaćim vozačima omogućiti zagrijavanje za 21. Pannonian Challenge, koji od 12. do 16. kolovoza u Osijek dovodi najbolje europske ekstremne sportaše. Dodatne motivacije nipošto neće nedostajati, jer će uz poklone sponzora, pobjednik svake discipline osvojiti i nagradu od 1000 kuna, a nagrade za drugo i treće mjesto iznosit će 500 te 300 kuna. Naravno, vozači će si čestitke dijeliti rukovanjem laktovima i s maskama na licima, a bit će “dopušteni” i zračni high fiveovi i fistbumpovi s ranije dezinficiranim rukama. Prijave vozača očekuju se u subotu, s početkom u 10 sati, kada će i svoje instrumente za odličnu atmosferu početi zagrijavati mladi DJ Antonio Podnar. Njegova playlista poslužit će za zagrijavanje i nabrijavanje vozača BMX-a, skatea i rola, koji će u Europsku prijestolnicu kulture doći iz cijele Hrvatske (a sudeći po Challenge touru Zagreb, i šire).

Format natjecanja i follow-up u Varaždinu

Potrebno je naglasiti kako će dvije jednominutne vožnje biti omogućene svim BMX Freestyle vozačima, koji će biti podijeljeni u 4 skupine, dok će skateri i roleri nastupiti u formatu Jam sessiona. Broj sudionika po svakoj disciplini ograničen je na 24 vozača, ali svi zainteresirani još se uvijek mogu registrirati za nastup na Krnjevu – besplatno preko web stranice Pannonian Challengea ili na licu mjesta za 70 kuna.

Nakon Rijeke i dugo iščekivanog 21. izdanja jednog od najboljih europskih festivala ekstremnog sporta u Osijeku, Challenge Tour naknadno se nastavlja 29. kolovoza, u sklopu Špancirfesta gdje će zapaliti varaždinsku publiku. Stay tuned!

Podijeli