Challenge Tour 2020

Skate park na Jarunu zagrijan u stilu Pannonian Challengea

Nakon tromjesečne stanke zbog pandemije koronavirusa, najbolji regionalni festival ekstremnog sporta – Pannonian Challenge vratio se u punoj snazi i već započeo sa zacrtanim aktivnostima. Tako je prvi festivalski trik, kojega su svi domaći vozači s nestrpljenjem čekali, došao u obliku prvoklasnog natjecanja u zagrebačkom skate parku Jarun, i to u sklopu Challenge Toura 2020.

Uz vrhunsku organizaciju prve postaje tradicionalne turneje Pannonian Challengea, koja je bila potpuno u skladu sa svim preporukama Stožera civilne zaštite RH i HZJZ-a, i vremenske prilike su također podržale ovo natjecanje od velike važnosti za kompletnu scenu ekstremnog sporta. Protekle subote, 4. srpnja, tako je na Jarunu nastupilo preko 35 BMX Freestyle, Skate i Inline vozača, koji su vratolomijama odmjerili snage i dokazali da im karantena nije utjecala na formu, ni na kreativnost.

Kao i prošlih godina, BMX Freestyle natjecanje bilo je najatraktivnije, jer je ondje bila i najveća konkurencija, ali nisu zakazali niti vozači na skateu i rolama, koji su napravili pravi show. U BMX-u je tako slavila nadolazeća mlada nada Kristof Krautz koji je bio za dlaku bolji od prošlogodišnjeg branitelja naslova – Frana Zemana, dok se trećim mjestom morao zadovoljiti Timon Vincek. S druge strane, skateom je najbolje i najspretnije baratao Bruno Vranić, koji je očekivano bio bolji od Marina Mazarekića na drugom, i Domagoja Gudca na trećem mjestu. Inline natjecanje pružilo je izrazito napeto nadmetanje najboljih hrvatskih rolera, ali pobjedu je naposljetku odnio i prošlogodišnji pobjednik Sven Buršić, miljenik zagrebačke publike, kojemu su dobar otpor pružili drugoplasirani Tin Hadžiomerspahić i trećeplasirani Matija Kunštek.

Najmlađi natjecatelj ovogodišnjeg Challenge Toura Zagreb bio je trinaestogodišnji Vito Kušter iz Zagreba, kojeg jedva čekamo vidjeti na nadolazećim natjecanjima. Iz daleke Venezuele stigao nam je Cristian Alcubilla koji je svojim brutalnim trikovima zapalio atmosferu, zbog čega je zasluženo i dobio nagradu za najbolji trik. Uz medalje i novčane nagrade, najbolje sportaše oduševili su i odlični pokloni sponzora – Vans i Hell. Sada, nakon pohoda na Zagreb i užarene atmosfere na početku Challenge Toura 2020, ekstremni sport već sljedećeg vikenda (11. srpnja) seli u urbanu Rijeku.

Podijeli