Prvi pobjednik 21. Pannonian Challengea je mladi roler Jaro Frijn iz Nizozemske

Obnovljeni osječki skate park i njegovi potpuno novi elementi oduševili su neustrašive rolere, a to je posebno došlo do izražaja u velikom jučerašnjem finalu Inline discipline na Pannonian Challengeu. Odmah prvog dana najboljeg regionalnog festivala ekstremnog sporta tako je pripremljen pravi spektakl, na kojemu su roleri u dvije kategorije pokazali najbolje što znaju u vrućem osječkom skate parku.

Poput komaraca, roleri su tako od samog jutra okupirali skate park i dokazali kako ih mjeseci bez natjecanja nisu obeshrabrili, štoviše, pokazali su da su spremniji no ikad. Inline Amater natjecanje stoga je bilo iznimno energično, a nakon svakog trika dolazili su još bolji. Međutim, pobjedu je mogao odnijeti samo jedan, a on se zove Bibi Jonathan i dolazi iz Francuske, a može se reći kako je pomeo konkurenciju, pa se drugim mjestom morao zadovoljiti David Prajz – Hrvat s njemačkom adresom, dok je treći završio mladi Varaždinac Matija Kunštek. Njima se na četvrtom mjestu pridružio i Zoltán Kőszegi iz susjedne Mađarske, a potom su sva četvorica zavrijedili nastup među 12 najboljih u velikom Inline Elite/PRO finalu.

Nakon izvrsnog uvoda, red je došao i na Inline Elite/Pro disciplinu, koja je i ove godine okupila uistinu najbolje europske rolere, koji ni u ovim izvanrednim uvjetima nisu mogli propustiti Pannonian Challengea, kako bi Osijek još jednom prometnuli u središte Inline sporta. Borba je bila žestoka i suci su imali vrlo težak zadatak, ali ipak je pobjedu naposljetku izvojevao izvrsni Nizozemac Jaro Frijn, koji se prometnuo u prvog pobjednika 21. Pannonian Challengea, a bio je za nijansu bolji od Diaka Diabyja iz Francuske, koji je završio na drugom mjestu, dok je prošlogodišnji pobjednik Joe Atkinson unatoč dobroj tehničkoj izvedbi morao prihvatiti treće mjesto. Naposljetku, suce je ipak posebno oduševila vožnja Jacoba Juula iz Danske, koji se kući vraća s nagradom za najbolji Inline trik 21. Pannonian Challengea
– Ovo je moj prvi nastup na Pannonian Challengeu i stvarno sam sretan što sam ovdje. Svi su jako dobri i ljubazni, a festival djeluje kao velika zabavna vožnja s prijateljima. Jako dugo nisam vozio na nekom natjecanju zbog pandemije koronavirusa i osjećam se savršeno pri povratku na role u ovako odličnom skate parku – rekao je nakon preuzimanja zlatne medalje oduševljeni pobjednik Jaro Frijn, koji je bio ujedno i najmlađi natjecatelj u toj disciplini s gotovo navršenih 20 godina, ali vozi još od svoje pete godine.

Stari, svima poznati termin pokazao se kao pun pogodak, a publika je s oduševljenjem prihvatila novi virtualni doživljaj Pannonian Challengea iz udobnosti svoga doma. Danas će im posebno pažnju zaokupiti skateri, koji kao i svake godine dolaze u snažnom sastavu – predvođeni Timotejom Lampe Ignjićem iz Slovenije i Slavoncem Brunom Vranićem, koji će se i ovoga puta boriti za najviše mjesto na postolju. Također, unatoč strogim mjerama epidemiološke zaštite, poznato je da Pannonian Challenge ne može bez popratnog sadržaja urbane kulture, kojim će i ovoga puta dati boju ekstremnom sportu i to kroz jedinstvenu Graffiti radionicu koju će voditi renomirani ulični umjetnik – CHEZ 186.

Podijeli