Završilo Enduro prvenstvo Hrvatske u Orahovici

Protekli vikend bio je rezerviran za biciklističko off road prvenstvo Hrvatske, koje se u sklopu Pannonian Bike Weekenda održalo u Orahovici u organizaciji najvećeg srednjeeuropskog festivala ekstremnog sporta Pannonian Challengea. Pedesetak vozača iz cijele Hrvatske odmjerilo je svoje snage u brdskoj i šumskoj, off road vožnji, a natjecali su se u nekoliko kategorija – juniorskoj te tri kategorije za muške vozače raspoređene prema starosti.

U juniorskoj kategoriji najbolji je bio Jakov Svilokos iz Zagreba, David Ivanjko iz Zaprešića završio je na drugom mjestu dok se Dominik Grbac iz Jurdana popeo na postolje na trećem mjestu. U kategoriji M1 pobjedu je odnio Alen Smolić iz Matulja, Lovel Matijas iz Splita je bio drugi, a Maks Tucman iz Zagreba je završio vožnju na trećem mjestu. Kod mlađih veterana u M2 grupi pobijedio je Frano Liović iz Zagreba, Aleksandar Vondraček iz Svetog Ivana Zeline vožnju je završio drugi, dok je Luka Španjol iz Lovrana treći. Vožnju nisu propustili ni veterani, Enduro vozači stariji od 40 godina, među kojima je slavio Nino Ružička iz Zagreba, drugi je bio Slaven Boban, također iz Zagreba, a broncom se okitio Goran Zidarić iz Buzeta.

Zanimljivost je bila pratiti i vožnje vozača koji nisu profesionalci u off road biciklizmu. Među amaterskim vozačima slavio je Ivo Jarić iz Zagreba, Lovro Pandžić iz Podstrane je bio drugi dok je Ivan Adžić iz Požege osvojio brončanu medalju.

Iako je postojala i natjecateljska kategorija za žene vozačice u njoj na žalost nije pristigla niti jedna prijava.

”Završio je Pannonian Bike Weekend, posljednja stanica ovogodišnje Pannonian Challenge priče i sve što trenutno mogu reći je iskreno hvala svima. Hvala svima od volontera, do medija, partnera i sponzora koji su s nama bili u ova teška vremena, što su nam omogućili da organiziramo Challenge Tour seriju sportskih natjecanja kao i najveći festival ekstremnog sporta u ovom dijelu Europe Pannonian Challenge, uz ovaj posljednji adrenalinski događaj Pannonian Bike Weekenda, koji je okupio najbolje off road vozače Hrvatske. Svo ovo vrijeme trudili smo se biti što bolji, dignuti ljestvicu što više, uspješno organizirati jedino prvenstvo ekstremnog sporta koje se ove godine održalo na svijetu, u iskrenoj i jedinoj namjeri da sva natjecanja koja smo organizirali održimo u sportskom ali prvenstveno sigurnom ozračju, jer zdravlje nam je ipak na prvom mjestu”, izjavio je Zdenko Liška Lile iz Udruge Pannonian.

Završetkom Challenge Toura i Pannonian Bike Weekenda završena je ovogodišnja sportska priča Pannonian Challengea, a sve vijesti i detalje, kao i izvještaj s događanja moguće je pronaći na orahovicabikeweekend.com te na službenom Instagram i Facebook profilima!

Podijeli