Još jednom drugačiji i izvan okvira

Pomicanje granica uvijek je bila specijalnost ekipe urbanih kreativaca koji stoje iza jednog od najboljih svjetskih festivala ekstremnog sporta, koji povratkom u dobro znani termin vraća pozitivu i nadu. Naravno, riječ je o Pannonian Challengeu, koji još od 1999. godine stoji čvrsto u gradu Osijeku i odolijeva najvećim izazovima. To je dokazao prošle godine kada je uslijed čudne i teške 2020. uspio realizirati do tada prvo natjecanje ekstremnog sporta, a to će još jednom dokazati od 11. do 15. kolovoza ove godine, kada će ponovno postati okupljalište najboljih svjetskih BMX Freestyle, INLINE, SKATE i SCOOTER vozača.

Potvrda kvalitete dolazi kroz Olimpijske igre u Tokiju

Otkriveno je to na vizualno i konceptualno impresivnoj konferenciji za medije, koja je u CineStaru osječkog Portanova centra ugostila sve supportere ovog eventa, na čelu s direktorom festivala Pannonian Challenge, Juricom Baraćem, koji je odmah ohrabrio sve fanove ekstremnog sporta i najavio mogući povratak publike u skate park na lijevoj obali Drave.

– Nakon dva tri salta prošle godine, u 2021. doskačemo na noge i polako krećemo normalno živjeti – to je sada najvažnije, vidim da se optimizam vraća i siguran sam da su pred nama bolja vremena! Sretan sam što zajedno s timom mogu najaviti 22. Pannonian Challenge za koji sam siguran da će biti onaj pravi, ljetni, zabavni, ludi, pun adrenalina, sreće i prijateljstva! Ovogodišnji Pannonian Challenge planiramo u kolovozu, odmah nakon Olimpijskih igara. Čvrsto vjerujem da će situacija s pandemijom do tada splasnuti i da ćemo imati sigurno ljeto u Lijepoj našoj, a to znači povratak koncerata, publike i prave atmosfere – istaknuo je Barać, naglašavajući kako je upravo osječki festival dao ogroman doprinos Olimpijskim igrama u Tokiju, jer je ekipa iz Udruge Pannonian već izgradila skate park za probno natjecanje, a sada su u timu za izgradnju skate parka i za službeno natjecanje u Tokiju. Upravo u tome leži ogromno priznanje cijeloj ekipi Pannonian Challengea i svima koji desetljećima podržavaju i dolaze na ovaj festival.

Hvala partnerima, sponzorima i prijateljima festivala

– Uspješno partnerstvo Pannonian Challengea i A1 Hrvatska ulazi u već desetu sezonu. To i ne čudi jer dijelimo ljubav prema sportu i dobroj glazbi. Uz to, i jedni i drugi snažno smo usmjereni na to da svojoj publici i korisnicima osiguramo najbolje iskustvo – bez obzira radi li se o nastupima vrhunskih sportaša, glazbenika ili osiguravanju najkvalitetnijeg sadržaja i najbolje mreže“, rekla je Iva Ančić, rukovoditeljica brenda i marketinških komunikacija u A1 Hrvatska, na koju se nadovezao i osječko-baranjski župan Ivan Anušić.

„Pannonian Challenge je definitivno manifestacija koja zaslužuje pozornost i potporu Osječko-baranjske županije. Od trenutka preuzimanja odgovornosti za Osječko-baranjsku županiju uvrstili smo ovaj festival u strateške turističko-sportske manifestacije, svjesni benefita koji ovakva vrsta sportskog natjecanja može donijeti istoku Hrvatske. Ulaskom u službeni kalendar UCI-a, Pannonian će dobiti dodatnu vidljivost koja se i do sada mjerila u milijunima pregleda na TV kanalima i društvenim mrežama. Čestitam ekipi koja već 22 godine neumorno radi da svaki idući Pannonian Challenge bude bolji i atraktivniji od prethodnog, pa odmah najavljujem i ove godine potporu Županije u svim potrebnim segmentima”, istaknuo je oduševljeni župan Anušić, dok je Tatjana Roth, pročelnica Upravnog odjela za turizam, kulturu i sport Osječko-baranjske županije naglasila kako svaki skeptik samo treba doći i osjetiti raskoš energije na lijevoj obali Drave, kako bi ga Pannonian Challenge odmah očarao.

Salto uzbuđenja i neodoljiva energija za novi spektakl

– Pannonian Challenge je već odavno puno više od ekstremnog sporta i već 22 godine uvijek iznova diže ljestivcu adrenalina, očekivanja i pozitive. Ove godine posebno smo nestrpljivi i nadam se da će skateri, roleri, romobili i BMX ekipa imati podršku gledatelja uživo jer ništa ne može zamijeniti atmosferu tribina u osječkom skate parku. Grad Osijek podrškom od prvog dana navija za Pannonian Challenge na najjače – ukazala je Žana Gamoš, dogradonačelnica Grada Osijeka, kojoj se pridružila i Tajana Rogulja, direktorica Turističke zajednice grada Osijeka, dodajući kako se Pannonian Challenge jednostavno utkao u osječki DNK sa svojim urbanim karakterom, kao manifest hrabrosti, zabave, zajedništva i ekstremnog sporta.

Kao što je i Jurica Barać na konferenciji za medije iskočio s kino platna na pozornicu, tako će i 22. Pannonian Challenge još jednom iskočiti iz svih zadanih okvira, razornom energijom privlačeći najbolje svjetske ekstremne sportaše i neodoljivim doživljajima mameći publiku na još jedan neviđeni spektakl na lijevoj obali Drave.

Stay tuned and press play for next 360 – zavrtite se s nama u novom saltu uzbuđenja, jer kolovoz samo što nije stigao!

Podijeli