Najveći Challenge Tour do sada

Iščekujući 22. izdanje Pannonian Challengea, ljubitelji ekstremnog sporta će se svakako imati čime pozabaviti, jer će čak i oni iz udaljenijih krajeva Hrvatske “u svom dvorištu” moći sudjelovati u adrenalinskim natjecanjima. Logično, vraća se još jedan Challenge Tour, koji u dosad najvećem izdanju obuhvaća 6 evenata, čime će se napraviti savršen warm up, ali i follow-up festivala koji se održava od 11. do 15. kolovoza na lijevoj obali Drave. Organizacija u skladu s epidemiološkim mjerama, vrhunska natjecanja i vrijedne nagrade – sve će to obilježiti nadolazeći Challenge Tour 2021!

Ispunjen svibanj i follow-up dostojan Pannoniana

 Ova turneja će još jednom ispoštovati tradiciju, pa će započeti u metropoli, odakle prvo seli na zapad, prema Istri, potom se vraća na istok, u blizinu izvora ekstremnog sporta, a onda nakon još jednog nezaboravnog festivala ide sjevernije i prema brežuljkastim krajevima. Naime, skate park na Jarunu će 8. svibnja predstaviti najsadržajniju etapu Challenge Toura 2021, jer će u svoj contest, uz BMX Freestyle, Skate i Inline, uklopiti i scooter – sve popularniju disciplinu ekstremnog sporta, koju potiče upravo rastuća scena iz Zagreba. Premijerno predstavljanje Challenge Toura napokon je dočekala i ekipa iz Pule, koja će 22. svibnja u svom betonskom skate parku Rojc ugostiti vozače BMX-a, skatea i rola, dok se cjelokupna scenografija potom seli u drugo središte urbane kulture – grad Rijeku, i to samo dan kasnije, 23. svibnja. Krajem petog mjeseca (29. svibnja), turneja 22. Pannonian Challengea premijerno dolazi i u Slavonski Brod, gdje će dokazati da ekstremni sport uistinu živi punim plućima u Slavoniji i željno iščekuje kolovoz, koji donosi leteće sportaše, komarce i užarenu atmosferu.

Tako će se prvi dio Challenge Toura 2021 pobrinuti da većina Hrvatske bude dobrano zagrijana za osječki festival, dok će njegov neformalni nastavak prirediti conteste dostojne većih natjecanja u regiji. Naime, prvo će se 21. kolovoza, u jeku Špancirfesta, održati BMX Freestyle, Skate i Inline natjecanje u odličnom varaždinskom skate parku, a potom sve ljubitelje adrenalina u rujnu očekuje već tradicionalni Pannonian Bike Weekend. Svojevrsni završetak ispunjene sezone ekstremnog sporta, uz zaključenje Challenge Toura 2021, tako će biti obilježen upravo u Orahovici, gdje će se vozači u Enduro MTB disciplini spustiti niz zahtjevne brežuljke, pri čemu će blato frcati na sve strane.

Prijavite se na vrijeme i osvojite vrijedne nagrade

Kako ne bi sve ostalo samo na jednodnevnom spektaklu za sve uključene, ova turneja u prvi plan stavlja upravo vozače BMX-a, skatea i inlinea, a u Zagrebu i scootera, koji će se u svakoj disciplini i na svakoj etapi boriti za vrijedne nagrade. Pokraj nezaobilaznih slavonskih specijaliteta i poklona sponzora za best trick majstore, prvoplasirane tako očekuje nagrada od 1000 kuna, dok će drugoplasirani zavrijediti 500 kuna, a trećeplasirani 300 kuna. 

Bodovi će se na svakoj postaji Challenge Toura zbrajati kako bi se došlo do ultimativnih BMX freestyle, Skate i Inline pobjednika, kojima će biti dodijeljena “neprocjenjiva” nagrada – plaćeni smještaj i kotizacija na 22. Pannonian Challengeu, uz respect cijele scene. Prijave su i službeno otvorene, pa se svi zainteresirani vozači mogu besplatno registrirati za sudjelovanje putem web stranice Pannonian Challengea, dok će oni zaboravniji na licu mjesta izdvojiti 70 kuna za prijavu.

Podijeli