Challenge Tour proletio kroz Istru i Kvarner

Pula i Rijeka dobili su proteklog vikenda svoju dozu adrenalina na početku još jednog Challenge Toura, koji najboljim hrvatskim ekstremnim sportašima daje priliku da se zagriju i dokažu uoči 22. Pannonian Challengea sredinom kolovoza. Vrhunska organizacija u skladu s mjerama epidemiološke zaštite, vozači željni contesta, vrući poligoni i “beskišno” vrijeme kao stvoreno za trikove, bili su recept za savršen ekstremni vikend na obali Jadrana. Prva je na red došla Istra.

Iskusni roleri, brojni skateri i vratolomni BMX-eri

Pula je poznato središte alternative i urbane kulture, stoga ne čudi da je premijeru Challenge Toura dočekala i više nego spremno. Prostrani betonski skate park Rojc, omogućio je svim vozačima da pokažu što znaju i odmjere snage na subotnjem cjelodnevnom eventu. Prvi su na scenu stupili roleri, desetorica najboljih, od kojih su se na postolje naposljetku popeli upravo oni koji već godinama žare i pale u Hrvatskoj i okolici. Tako je Tin Hadžiomerspahić zasluženo odnio pobjedu, kao i priznanje za Best Trick, dok mu je za vratom puhao nešto stariji kolega Sven Buršić na drugom, kao i mlada uzdanica Matija Kunštek na trećem mjestu.

Potom je Rojc okupiralo čak 22 prijavljena skatera, među kojima su se pronašle i odlične mlade vozačice, ali je pobjednik od početka bio sam jedan. Njegovo ime je Bruno Vranić, koji je i na prošlogodišnjem Pannonian Challengeu osvojio fantastičnu broncu, a ovoga puta su ga pratili Domagoj Gudac iz Novske, koji je uz drugo mjesto publici i sucima priredio i najbolji trik, dok je trećeplasirani bio Antonio Bagarić. Na kraju, unatoč nešto manjem broju prijavljenih, žestoka konkurencija je vladala i u BMX Freestyle disciplini, gdje je slavio Kristian Gergeta, a kao i u skate disciplini drugo mjesto se povezalo s Best Trickom, za što je bio zaslužan Fran Zeman, iza kojega je broncu osvojio Luka Bošnjak iz Koprivnice. Ovim natjecanjima je, na oduševljenje svih prisutnih, detonirana adrenalinska bomba u najvećem istarskom gradu, a iz svega se može zaključiti kako je ovo samo početak Challenge Tour tradicije u prekrasnoj Puli.

Special Image
Special Image
Special Image

Zabava nastavljena u nedjelju s druge strane Učke

Ekipa Pannonian Challengea već je dan kasnije bila na drugoj adresi, malo istočnije, u skate parku koji od samih početaka ugošćuje Challenge Tour i svim ekstremnim sportašima pruža toplu dobrodošlicu. Naravno, riječ je o riječkom parku Jože Vlahovića, u kojemu se vozači BMX-a, skatea i rola osjećaju kao kod kuće, pa su se uz bolje pripremljene trikove obrnuli i odnosi snaga u odnosu na pulski event. Naime, opet je sve počelo s Inlineom, gdje je ovoga puta prevladalo iskustvo, pa je prvo mjesto odnio Sven Buršić, koji je “nemilosrdno” pripremio i najbolji trik, a dok se odmah iza njega pronašao pulski pobjednik Tin Hadžiomerspahić, na trećem mjestu je ponovno završio perspektivni Matija Kunštek. Mjesta iznenađenju nije dao kovrčavi Bruno Vranić, koji je ponovno pomeo konkurenciju u Skate disciplini, a za razliku od Pule, srebro je osvojio Dino Perović, ujedno i vlasnik najboljeg trika nedjeljnog contesta, dok se broncom morao zadovoljiti Domagoj Gudac. Naposljetku, budući da je u Istri bio blizu prvog mjesta, Fran Zeman je u Rijeci odlučio uzeti stvar u svoje ruke, pa je najboljim runom zasjeo na vrh postolja, ispred Kristiana Gergete, koji je Best Trickom kompenzirao ispuštenu pobjedu, dok je treći još jednom bio Luka Bošnjak.

Najbolji vozači su tijekom ovog ekstremnog vikenda u Istri i na Kvarneru prikupili bodove, a sada ih u iščekivanju nove postaje Challenge Toura u Slavonskom Brodu prvo očekuje zagrijavanje na Varaždin Open Sessionu, a potom u subotu (29. svibnja) svi sele u Slavoniju na novi energični contest.

Special Image

Podijeli