Slavonski Brod se pokazao kao savršen domaćin

Kako ekstremni sport u Slavoniji živi punim plućima i izvan Osijeka – doma Pannonian Challengea, dokazalo je premijerno izdanje nove etape Challenge Toura. Slavonski Brod i skate park na Vijušu tako su se odlično snašli u ulozi domaćina, ugostivši protekle subote tridesetak vozača BMX-a, skatea i rola, među kojima su prevladavali lokalci, ali i pokoji stranac.

Nastavljena dominacija Brune Vranića

Odmah se moglo zaključiti da će publika uživati u vrhunskom contestu, jer se većina sportaša još u petak zagrijala na Varaždin Open Sessionu, pa su jedva čekali odmjeriti snage pred sucima na Vijušu. No, domaći dečki ondje nisu imali milosti prema gostima, pa su slavili u dvije discipline, na oduševljenje svih prisutnih. Dominaciju na Challenge Touru je stoga nastavio neumorni Bruno Vranić u Skate disciplini, nakon Pule i Rijeke zaradivši još jednu stotku od sudaca – tako najavljujući fantastičnu formu uoči 22. Pannonian Challengea. Iza njega su se na postolju našli Dino Perović, koji je uz Best Trick osvojio i srebrnu medalju, dok je bronca otišla u ruke Domagoja Gudca. Još jedan Brođanin, Damjan Petričević, bio je najbolji i u Inline disciplini, a uz to što je publici pripremio i najbolji trik, iza sebe je ostavio Maria Mlakara na drugom, te Leona Horvata iz Njemačke na trećem mjestu.

Special Image

PRO i Amateur natjecanje u BMX-u

Posebna vrsta borbe se vodila u BMX disciplini, gdje su uz profiće nastupile i mlade nade iz srca Slavonije, koje su dokazale da je pred njima uistinu svijetla budućnost. Među profesionalcima je pobjedu odnio Fran Zeman, koji je tako nastavio niz nakon prvog mjesta i na Challenge Touru u Rijeci, dok mu je za vratom puhao jedan stranac – Juan Pablo Rojas Cuellar iz daleke Kolumbije, koji je napravio i egzotični najbolji trik, a iza sebe je na postolju ostavio trećeplasiranog Hrvoja Dekanića iz Vinkovaca. Nakon toga su na red došli BMX amateri, u prijevodu – dječaci iz Pannonian BMX škole, koji su starijim kolegama pokazali svoj talent, uz kojega će već za koju godinu biti na njihovoj razini. Trikovima koji su iznenadili mnogobrojnu publiku, naposljetku je slavio odlični Maksim Getoš, koji je na drugom mjestu ostavio Roka Bartolovića, a na trećem Niku Prusinu.

Slavonski Brod je nakon subotnjeg uzbuđenja dokazao da se s pravom prometnuo u novu postaju tradicionalnog Challenge Toura, koji će se zasigurno i iduće godine vratiti u Slavoniju. No, u iščekivanju još jednog, 22. Pannonian Challengea, preostaje nam samo još jedno warm-up natjecanje, a to je Challenge Tour Zagreb, koji 26. lipnja na Jarun dovodi najbolje od najboljih hrvatskih ekstremnih sportaša.

Special Image
Special Image
Special Image

Podijeli