Adrenalinski show na Jarunu za najavu 22. Pannonian Challengea

Iako je na prošlim Challenge Tourovima Zagreb bio početna točka, ovoga puta je skate park na Jarunu poslužio kao posljednja stanica uoči 22. Pannonian Challengea. Upravo to se pokazalo kao pun pogodak, jer su užareni asfalt i temperature debelo iznad 30 stupnjeva Celzijevih samo pojačale atmosferu u kojoj su svi vozači dokazali da su spremni za još jedan spektakl u Osijeku sredinom kolovoza. Uz mnogo gostiju iz susjednih, ali i znatno udaljenijih zemalja, Challenge Tour u Zagrebu je obilježen vrhunskim trikovima, predvidivim i gustim pobjedama, ali i disciplinama koje su ove godine prvi puta predstavljene publici.

Scooter za zagrijavanje i pobjeda domaćih rolera

Dok su se jedni još razbuđivali, a drugi kratili vrijeme kendamom, treći su dovršavali svoje prijave na natjecanje, pridržavajući se svih potrebnih mjera epidemiološke zaštite. Prva je na redu bila jedinstvena disciplina – Scooter, odnosno romobil, koja je odmah tijekom prijepodneva svima dala do znanja da ih čeka pravi adrenalinski show. Naime, najbolje od ove brzorastuće discipline ekstremnog sporta pokazali su mladi vozači predvođeni Emanuelom Bastajom iz Lovrana, koji je naposljetku i zasluženo slavio, dok su mu za vratom bili Matej Tumpa na drugom i Bruno Sladovi na trećem mjestu, a u svemu tome je romobil (zajedno sa sobom) najbolje zavrtio Kristijan Mijailović, koji je zaslužio nagradu za Best trick. Potom su na scenu stupili roleri, koji su oslabljeni izostankom najboljeg zagrebačkog vozača, Tina Hadžiomerspahića, ali to nije spriječilo domaćine da zauzmu sva tri mjesta na postolju. Tako se na prvo mjesto popeo Ivan Grgić koji je bio bodovno daleko iznad konkurencije, odnosno ispred drugoplasiranog Stjepana Macange i trećeplasiranog Maria Mlakara. Među njima je ipak najbolji trik napravio gost iz daleke Venezuele, a njegovo ime je Devadip Vargas.

Special Image

Još jedna stotka Brune Vranića i dominacija Mađara u BMX-u

Skate contest je donio reprizu prethodnih ovogodišnjih Challenge Tourova, jer je zlato ponovno otišlo u ruke istog čovjeka s besprijekornim rezultatom. Naime, Bruno Vranić je ponovno od sudaca zaradio stotku, a dok ih je ovoga puta zadivio i najboljim trikom, iza njega su se pronašli Domagoj Gudac na drugom i Antonio Bagarić na trećem mjestu. Upravo ova ekipa je pokazala vrhunsku formu ususret 22. Pannonian Challengea, na kojemu očekuju velike rezultate. Kraj adrenalinskog showa na Jarunu obilježen je najvećim BMX natjecanjem ovogodišnje turneje, na kojemu je nastupilo ukupno 27 vozača, među kojima su susjedi iz Mađarske u potpunosti okupirali postolje i zauzeli sve tri prve pozicije. Suci su imali vrlo težak posao, pa je gustu pobjedu na kraju uzeo Peter Nahlik, dok je o vlasnicima srebra i bronce na kraju odlučivalo tek pola boda. Drugi je tako bio Mark Vukman, treći Kristof Krausz, a kako bi sve ostalo na međunarodnom nivou, pobrinuo se Juan Pablo Rojas Cuellar iz Kolumbije, koji je uz četvrto mjesto zaslužio i nagradu za Best trick.

Zagreb, skate park na Jarunu, ali i svi domaći i strani natjecatelji, opravdali su sva očekivanja posljednjeg Challenge Toura uoči 11. kolovoza i početka još jedne urbane senzacije na lijevoj obali Drave. Međutim, ovo još nije kraj jedinstvene turneje ekstremnog sporta, jer se Challenge Tour 21. kolovoza nastavlja u Varaždinu, u sklopu zabavnog Špancirfesta, a potom nas u rujnu očekuje adrenalinski Pannonian Bike Weekend u Orahovici.

Special Image
Special Image
Special Image

Podijeli