Challenge Tour na Špancirfestu obilježen dvostrukom pobjedom domaćina

Kad se spoje festival dobrih emocija i festival ekstremnih sportova, rezultat može biti samo vrhunska zabava i trikovi vrijedni divljenja. Upravo tako je i bilo na posljednjoj etapi ovogodišnjeg Challenge Toura, koji je u sklopu Špancirfesta Varaždincima dokazao kako adrenalin može dodatno popraviti raspoloženje pred sam kraj ljetne sezone, naročito kada donosi nastupe najboljih hrvatskih BMX, Skate i Inline sportaša, kao i brojnih gostiju iz regije. Međutim, zasigurno i najveći razlog zbog kojeg je publika u velikom broju pohrlila u odlični skate park u Parku mladih, bio je simpatični domaći vozač – neponovljivi Marin Ranteš.

Dominacija Ranteša u BMX disciplini

Ovaj plavokosi majstor BMX-a u 2021. godini niže velike uspjehe, pa je nakon 3. mjesta na Svjetskom BMX Freestyle prvenstvu u Francuskoj i zlata na prestižnom natjecanju O Marisquino u Španjolskoj, po prvi puta slavio i u nedavnom velikom finalu na 22. izdanju Pannonian Challengea. Stoga je bio red da sve zaokruži i nastupom pred domaćom publikom, koja je uvijek vjerovala u njegove nevjerojatne sposobnosti. Prema očekivanjima, Ranteš je u rodnom Varaždinu odvozio bez zadrške i pokazao sve čari novopečenog olimpijskog sporta novim generacijama. Tako je u regularnom dijelu Challenge Toura osvojio prvo mjesto ispred dva Mađara – drugoplasiranog Marka Vukmana, koji je napravio najbolji trik, i trećeplasiranog Kristofa Krausza, dok je usporedno održano i Prvenstvo Hrvatske u BMX-u, gdje je zlatni Ranteš bio bolji od srebrnog Vite Ratajca iz Čakovca i brončanog Karla Špička, vršnjaka iz Varaždina.

Special Image
Special Image

Kunštek najbolji u Inlineu, Vranić u Skateu

Drugi najveći skate park u Hrvatskoj, koji se prostire na čak 1200 metara kvadratnih, od jutra su zauzeli roleri, koji su priredili energični i dinamični contest na relaciji Zagreb-Varaždin. Naime, iako su prednjačili vozači iz glavnog grada, pobjedu je ipak zavrijedio još jedan Varaždinac – Matija Kunštek, koji je uz Best trick, prema odlukama sudaca pokazao i bolju vožnju od dvojice Zagrepčana – Sanjina Hadžiomerspahića na drugom i Stjepana Macange na trećem mjestu. S druge strane, Skate disciplina je donijela novu pobjedu besprijekornog Brune Vranića, koji je nakon Challenge Tourova u Puli, Rijeci, Slavonskom Brodu i Zagrebu, slavio i u Varaždinu, čime je dokazao da mu nije palo samopouzdanje niti nakon dvije loše vožnje u finalu 22. Pannonian Challengea. Drugi kod skatera je bio Antonio Bagarić iz Zagreba, koji je napravio i najbolji trik, a treći je završio Domagoj Gudac iz Novske.

Special Image
Special Image

Minimalna ograničenja, maksimalna osobna odgovornost – moto je ovogodišnjeg Špancirfesta, kojemu se apsolutno prilagodila i turneja Pannonian Challengea, koja je još jednom dokazala da i uz pridržavanje epidemioloških mjera ekstremni sport živi u svim dijelovima Hrvatske, te da je uz pomoć osječkog festivala njegova budućnost iznimno svijetla. Nakon svih ovih uzbuđenja u 2021. godini, a već s pogledom u budućnost na 23. Pannonian Challenge, sezona ekstremnih sportova završava Pannonian Bike Weekendom u Orahovici, gdje će se u rujnu na jezeru Đuzluk održati, sad već tradicionalno, MTB – Enduro natjecanje.

Podijeli