Ekstremni sport i party mjuza još jednom zajedno na Pannonian Challenge

Još sitno brojimo do početka najboljeg i najvećeg festivala ekstremnog sporta u ovom dijelu Europe. Dok se bruse zadnji detalji u skate parku na lijevoj obali Drave i priprema party u dvorištu Stare pekare, svakog dana pristižu nove prijave vozača, a DJ-evi peglaju svoje playliste za uvijek zahvalnu osječku publiku. Neka od najzvučnijih imena iz svijeta ekstremnog sporta su tako već potvrdila svoj dolazak na 22. Pannonian Challenge, koji počinje već ove srijede (11. kolovoza) i traje do nedjelje (15. kolovoza), a dok drugi čekaju posljednji čas da zakažu nastup na vrućem asfaltu osječkog skate parka, dvanaest vrhunskih DJ-eva iz cijele Hrvatske zna da ih na ovom omiljenom festivalu očekuje samo nezaboravna zabava.

Dojmovi s povijesnih Olimpijskih igara još se nisu ni do kraja slegli, jer su BMX Freestyle i Skate natjecanje naprosto oduševili ljubitelje ekstremnog sporta (ali i širu javnost), a Pannonian Challenge već priprema još jedno adrenalinsko uzbuđenje – na kojemu će i ove godine prednjačiti BMX vozači. Naime, BMX i ove godine donosi spoj mladosti i iskustva, inovativnih trikova i zahtjevnih transfera, kao i vozače iz susjednih zemalja te ostatka Europe i svijeta.

BMX opet najjači, Inline najiskusniji, Skate i Scooter najmlađi

Ovdje prije svega treba izdvojiti Marina Ranteša, najveću zvijezdu hrvatskog BMX-a, kojemu su ove godine nakon bronce na Svjetskom kupu u Montpellieru i 4. mjesta na X Gamesu za dlaku izmakle Olimpijske igre, stoga itekako ima motiva za novo iskupljenje na domaćem terenu, jer mu u zbirci trofeja još fali zlato na Pannonian Challengeu. Marinu će se pridružiti još jedan ambasador Pannonian Challengea, svima dobro poznati Senad Grošić, koji se u Osijeku osjeća kao kod kuće, a još od davne 2003. godine, otkako je na BMX sceni, uspješno spaja sportske rezultate i odličnu zabavu. No, najveću konkurenciju ipak čine dva Britanca i dva susjeda. Tu je Jack Clark iz Essexa, prošlogodišnji pobjednik Pannonian Challengea, koji uvijek u vožnji traži zahtjevne transfere između rampi, dok Kieran Rilley iz Newcastlea , koji je već sa 17 godina počeo profesionalnu karijeru, nakon prošlogodišnje premijere u Osijeku čeka postolje na kojega se planira popeti velikim trikovima i visokim skokovima. S druge strane, na medalju cilja i Alessandro Barbero, zasigurno najpoznatiji BMX vozač iz Italije koji s 38 godina putuje po natjecanjima i još radi prvoklasne trikove, a pridružit će mu se Jaka Remec, 17-ogodišnji Slovenac, koji je prošle godine došao u ekipu PRO vozača i već najavljuje blistavu karijeru.

Što se tiče rolera, koji su tradicionalno prvi na rasporedu u programu Pannonian Challengea, pokraj najboljih hrvatskih vozača – Tina Hadžiomerspahića i Svena Buršića, koji su se iskazali i na Challenge Touru, ove godine su svoj dolazak potvrdili brojni iskusni vozači, pa tako i prošlogodišnji pobjednik Jaro Frijn iz Nizozemske, kao i Danac Jacob Juul – pobjednik 19. Pannonian Challengea. Tu su i Jara Mrstny iz Češke, Tasnadi Bela iz Mađarske te Diako Dyabi iz Francuske, koji je svojom atraktivnošću prošle godine oduševio osječku publiku i za četvrtinu boda ispustio zlato.

Uvjerljivo najmlađa ekipa na 22. Pannonian Challengeu nas očekuje u Skate i Scooter disciplini. Tako je svoj dolazak potvrdio skater Yam Behar (19) iz dalekog Izraela, a uz Aleksandra Štefulja (21) iz Beograda, u poznatom osječkom skate parku će sve od sebe dati i dečki iz Slavonije – Marino Mazarekić (21), kao i iskusni Bruno Vranić, koji je pomeo konkurenciju na ovogodišnjem Challenge Touru. Naposljetku, u Scooter disciplini se očekuje dolazak brojnih vozača iz Češke, a oni su Filip Blaha (24), Martin Tomek (18), Michal Horaček (23), Radek Ptaček (17), dok će im planove pokušati pomrsiti mlade osječke nade na romobilu.

Special Image

Dvorište Stare pekare će izgorjeti od tuluma svake noći

Nakon svih uzbuđenja u skate parku na lijevoj obali Drave, vozači i publika će tražiti nešto za opuštanje (ili novu navalu adrenalina), a sve to će dobiti upravo na cjelonoćnom partyju u dvorištu Stare pekare. Ondje ih već u srijedu (11. kolovoza), s besplatnim ulazom čekaju najbolji osječki DJ-evi Umbo i Flegma, koji će napraviti opuštenu uvertiru u 22. Pannonian Challenge. Ulaznice po cijeni od 30 kuna se počinju naplaćivati od četvrtka (12. kolovoza), koji je rezerviran za nekoliko zanimljivih imena, pa osječku publiku prvo dočekuje DJ eM Bee, samoborski DJ s više od 10 godina iskustva na glazbenoj sceni, a prati ga Filip Motovunski, koji će publiku zagrijati s poznatim jungle i drum&bass ritmovima, dok će sve zaokružiti Kula VuBass iz Vukovara. Osječki producent elektronske glazbe i poznati DJ, otvorit će party u petak (13. kolovoza), a nakon njega slijede Kol3K i Phrasal s melodičnijim zvukom techna, a u ranim jutarnjim satima stiže Lag. Za posljednji tulum na ovogodišnjem Pannonian Challengeu, u subotu (14. kolovoza), zadužen je prije svega Jogarde, svestrani zagrebački DJ, nakon kojega slijedi Sly, jedan od pokretača elektronske glazbene scene u Osijeku, a kraj tog velikog partija će obilježiti DJ Pips sa zvukovima funk i rare groovea.

Podijeli