King Khan se vratio na vrh postolja

Petak 13. nije bio nimalo nesretan za ljubitelje ekstremnog sporta i posjetitelje 22. Pannonian Challengea, koji su u osječkom skate parku mogli uživati u svim blagodatima urbane kulture. Grafiti, break dance i skate spojili su se u jedno i cijeloj publici pružili idiličnu atmosferu, koja je uoči zalaska sunca postala i užarena. Razlog tomu je nikad snažnije natjecanje u Skate Elite/PRO disciplini, na kojega se prijavilo čak 25 vozača, a čije se neizvjesno finale poslije drugog runa brzo iskristaliziralo. Naime, nakon 2019. godine Slovenac Christopher Khan je ponovno osvojio prvo mjesto na Pannonian Challengeu, gdje je pomeo konkurenciju osvojivši čak 10 bodova više od drugoplasiranog Nijemca Jana Hoffmanna, koji je jučer prvi puta nastupio na osječkom festivalu. Treći je bio miljenik publike, besprijekorni pobjednik ovogodišnjeg Challenge Toura, koji je unatoč nekoliko neuspjelih pokušaja odvažnih trikova, zaslužio dobar plasman. On je kovrčavi i uvijek nasmijani Bruno Vranić iz Slavonskog Broda, koji pružio najglasniji pljesak Petru Spiedlicku, prošlogodišnjem pobjedniku, koji je nakon dvije neuspješne vožnje ipak uspio odraditi hard flip i tako osvojiti nagradu za best trick.

Podrška u istočnom dijelu skate parka

– Osobito sam ponosan na drugu vožnju, iako ni tada nisam bio siguran u pobjedu. Puno mi znači to što sam okružen prijateljima i što se ne smatramo protivnicima, nego smo uvijek podrška jedni drugima, pa vjerujem da mi upravo ta podrška i donosi sreću. U svemu tome, obožavam voziti u osječkom skate parku i uvijek mu se rado vraćam, naročito dijelu s ogradom uz stepenice, gdje uvijek isprobavam razne trikove, pa tako i frontside bluntside, koji sam danas uspio izvesti – rekao je nakon pobjede “King” Khan, koji je ove godine bio vrlo blizu sudjelovanja na Olimpijskim igrama u Tokiju, gdje je Skate disciplina premijerno predstavljena, pa se nada da će u tom naumu uspjeti već na idućim Igrama.

Dok Slovenci i Mađari, uz brojne domaće vozače, redovno posjećuju Pannonian Challenge, ovoga puta su im se pridružili i Nijemci, koji su otkrili sve čari istočnog dijela parka, namijenjenog upravo skaterima koji su ga i ovoga puta neprestano koristili za grindanje, slideanje, flipanje i spajanje raznih trikova. Takvu praksu su imali i Skate amateri, među kojima je po najvećem suncu pobijedila jedna djevojka – neustrašiva Osječanka Iva Ringsmuth, koja se Pannonian Challengeu vraća iz godine u godinu, a ovoga puta je slavila ispred Nike Lovrica iz Njemačke i mladog Jagora Juriča.

Ples, grafiti i party za doček BMX dana

Baš dok su Skate amateri grindali, iza skate parka na lijevoj obali Drave je urbana kultura pustila korijenje na egzibicijskom B-Boying showu u kojemu je prednjačio Miroslav Kasumović, a na kojemu su uz glazbenu podlogu Mc-a No-iD i DJ-a Marushke nastupile i uzdanice Plesnog studija Wings. Sve je upotpunilo i jedinstveno natjecanje u crtanju grafita, gdje su snage odmjerili Rebus, Skel, Sok, Mario 234 i Oksid – ujedno i jedina djevojka, koja je poput Ive Ringsmuth odnijela pobjedu svojom šarenom interpretacijom motiva ekstremnih sportova.

Nakon ovakvih uzbuđenja, “King” Chris Khan se s ostatkom skate ekipe zaputio proslaviti pobjedu na najboljem partyju u gradu – u dvorištu Stare pekare, gdje su ih redom dočekali vrhunski DJ-evi Volster, Kolek3k i Phrasal, dok su u sigurnim rukama DJ Laga dočekali jutro. Upravo je party svim posjetiteljima i bio potreban za kraj radnog tjedna, ali i za punjenje adrenalinom uoči dugo iščekivanog BMX Freestyle natjecanja u subotu. Već se po tribinama moglo zaključiti da se vikend i BMX dan polako bliže, jer je publike bilo sve više, a potpuna popunjenost se očekuje upravo na današnjem spektaklu u režiji najboljih svjetskih vozača. Njih će predvoditi Marin Ranteš – miljenik osječke publike u lovu na prvo zlato na Pannonian Challengeu, a planove će mu pokušati pomrsiti Jack Clark, prošlogodišnji uvjerljivi pobjednik, kao i mladi Englez Kieran Rilley i još maloljetni Slovenac Jaka Remec, dok će se lovu na postolje pridružiti i veterani poput Alessandra Barbera i Senada Grošića, jednog od najvećih ambasadora osječkog festivala. Posljednji dan sportskog programa 22. Pannonian Challengea ujedno je i zadnji dan za party u Tvrđi, gdje će ljubitelji elektronske glazbe doći uz prepoznatljive zvuke renomiranih DJ-eva – Jogarde , Sly i Pips.

Podsjetimo još jednom, svi posjetitelji Pannonian Challengea moraju imati EU digitalnu COVID potvrdu, koja će se provjeravati na samom ulazu na festival. Pravo ulaza na događaj imaju osobe cijepljene cjepivom protiv bolesti COVID-19, dok će onima koji nisu cijepljeni trebati negativan PCR test (ne stariji od 72 sata) ili negativan brzi antigenski test (ne stariji od 48 sati). Naposljetku, 22. Pannonian Challenge je otvoren i za osobe koje su preboljele bolest COVID-19, odnosno da je od prvog pozitivnog PCR testa prošlo najmanje 11 dana. Djeca mlađa od 12 godina izuzeta su od obaveze posjedovanja digitalne EU COVID potvrde. Organizator je osigurao provođenje testiranja, a više detalja o punktovima na kojima će biti omogućeno brzo antigensko testiranje kao i dodatne informacije o samoj manifestaciji zainteresirani mogu pronaći na stranici https://pannonian.hr/. Organizatori mole gledatelje da dođu na vrijeme kako bi izbjegli nepotrebne gužve kod ulaska u skate park na lijevoj obali Drave.

Live stream današnjih nevjerojatnih akrobacija u BMX Freestyle disciplini, možete pratiti iz udobnosti svoga doma od 18:00 sati i to samo jednim klikom OVDJE.

Special Image
Special Image
Special Image
Special Image
Special Image
Special Image
Special Image
Special Image
Special Image
Special Image

Podijeli