Original Skillz Jam kao savršena nadopuna

Zasigurno ništa ne opisuje urbanu kulturu bolje od spoja skatea, hip-hopa, break dancea i šarenih graffita, a upravo tu kombinaciju (s neizostavnom dozom kompetitivnosti) donosi treći dan 22. Pannonian Challengea. Naime, petak 13. je dan kada se urbana kultura vraća na izvorne postavke, jer će se uz dugo iščekivano Skate natjecanje održati i Original Skillz Jam u sklopu kojega će najbolji akrobatski plesači s Balkana odmjeriti snage na B-Boying (Break Dance) natjecanju, dok će vrhunski lokalni writeri publici pokazati kako nastaju originalna umjetnička djela u graffiti tehnici.

Veliko slavlje i velika natjecanja

– Original Skillz Jam se u sklopu Pannonian Challengea održava već 5 godina, a budući da je Original Skillz Croatia osnovana 2011. godine, ovoga petka slavimo 10 godina postojanja i zbog toga očekujemo odličnu atmosferu na jamu uz veliko slavlje – otkriva Armando El-Hag Hassan, predsjednik udruge Hip-Hop Osijek, čiji je dio i Original Skillz Crew.

Skate park na lijevoj obali Drave će tako biti mjesto velikog slavlja, ali i velikih natjecanja, jer se na B-Boying natjecanju očekuju plesači iz cijele Hrvatske i okolnih zemalja, koji će se boriti za novčane i sponzorske nagrade, dok će posebno zanimljivo biti i natjecanje uličnih umjetnika. Glavni natjecatelji u oslikavanju graffita su tako Rebus, Skel, Disco, Sok i Mario 234, writeri s jedinstvenim crtačkim stilovima, prepoznatljivim na Balkanu, ali i u ostatku Europe.

Special Image

Originalni radovi i prilika za dokazivanje

– Očekujem prije svega dobru zabavu i druženje plesača, writera i publike. Prošle godine smo probali nešto novo s Graffiti radionicom koja je prošla odlično, a ove godine ćemo Pannonian Challenge upotpuniti s nečim potpuno novim, a to je natjecanje u crtanju graffita. Ondje će pet odličnih graffiti i street art umjetnika crtati na pločama, a uz istu temu, imat će i iste sprejeve na raspolaganju, tako da je visoka kvaliteta i originalnost radova u borbi za prvo mjesto zagarantirana – ističe Armando, otkrivajući da će se graffiti umjetnici boriti za nagradu od 500 kuna.

– Break ekipa se vraća i motiviranija je no ikad. Trenira se svakodnevno, a budući da svima nedostaje evenata, 22. Pannonian Challenge je odlična prilika za odmjeriti snage i provjeriti tko je trenutno najbolji na Balkanu, a sve uz pozadinu skate natjecanja. Upravo je ulica mjesto na kojemu su se skate i break dance prvi puta povezali, jer se B-Boying razvio plešući na raširenom kartonu iz lokalne trgovine uz veliki boombox radio, dok su se okolo vozili skateri – zaključuje Armando, pozivajući sve na Original Skillz Jam koji u osječkom skate parku počinje od 16 sati.

Special Image

Podijeli