Covid-19 protokol – Epidemiološke mjere

Pridržavanje epidemioloških mjera za ulazak na – Pannonian Challenge XXII

Budući da više od 100 gledatelja smije biti prisutno na sportskim natjecanjima i treninzima samo uz pridržavanje mjera epidemiološke zaštite, nadolazeći 22. Pannonian Challenge bit će u potpunosti organiziran u skladu s preporukama, štiteći zdravlje posjetitelja i natjecatelja. Naime, sukladno posljednjoj Odluci o nužnim epidemiološkim mjerama kojima se ograničavaju okupljanja, a koju je objavio Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske, za uživanje u sportskom i glazbenom dijelu festivala bit će potrebno ispuniti neke od sljedećih uvjeta.

Provjera EU digitalne COVID potvrde na ulazu

Tako vas Sport zone u skate parku na lijevoj obali Drave i Music zone u Staroj pekari u Tvrđi čekaju od 11. do 15. kolovoza, ali će vam za to biti potrebna EU digitalna COVID potvrda, koja će se provjeravati na samom ulazu na festival. Pravo ulaza na događaj stoga imaju osobe cijepljene cjepivom protiv bolesti COVID-19, dok će onima koji nisu cijepljeni trebati negativan PCR test (ne stariji od 72 sata) ili negativan brzi antigenski test (ne stariji od 48 sati). Naposljetku, 22. Pannonian Challenge je otvoren i za osobe koje su preboljele bolest COVID-19, odnosno da je od prvog pozitivnog PCR testa prošlo najmanje 11 dana.

Kako doći do EU digitalne COVID potvrde?

Navedene potvrde neće biti potrebne za najmlađe ljubitelje ekstremnog sporta, jer su djeca mlađa od 12 godina izuzeta od obaveze posjedovanja digitalne EU COVID potvrde, stoga bezbrižno mogu uživati u sportskim natjecanjima i popratnim sadržajima festivala ako dolaze s roditeljima ili skrbnicima koji posjeduju spomenutu potvrdu.

Međutim, EU digitalna COVID potvrda će biti neophodna svim ostalim posjetiteljima, dok će jednake potvrde predstavnika organizatora i volontera garantirati epidemiološki sigurno održavanje 22. Pannonian Challengea. Sve o EU digitalnoj COVID potvrdi možete pronaći na poveznici eudigitalnacovidpotvrda.hr, gdje je jasno objašnjeno pod kojim uvjetima možete zatražiti besplatnu potvrdu online ili ju preuzeti fizički u poslovnicama HZZO-a i u ljekarnama uz predočenje identifikacijskog dokumenta.

Ova univerzalna potvrda će biti vaša “ulaznica” na 22. Pannonian Challenge, a možete ju priložiti u tiskanom obliku ili u digitalnom obliku na vašem pametnom telefonu.

Više o aktualnim mjerama epidemiološke zaštite možete pronaći na poveznici koronavirus.hr.

Brzi antigenski test

Mogućnost brzog antingeskog testiranja bit će omogućena po cijeni od 80,00kn, i to na sljedeći način:

Utorak-petak

08:00 – 12:00
Lokacija: Ustanova za zdravstvenu skrb dr. Špiranović / S. Radića 54, Osijek
Napomena: Bitno je da prilikom testiranja u poliklinici Špiranović naglasite da ste se došli tesitrati za Pannonian Challenge kako bi ostvarili povoljniju cijenu.

08:00 – 14:00
Lokacija: Poliklinika Medikol, J.J.Strossmayera 141, Osijek
Napomena: DRIVE-IN / Ulazite kroz zapadni ulaz dvorca Pejačević (pored glavnog ulaza) i vozite ravno do oznake STOP COVID TESTIRANJE. Ne izlazite iz automobila. Ako dolazite pješice, dolazite na isto mjesto gdje pričekate dok do vas ne dođe medicinsko osoblje uzeti uzorak iz nosa. Zatim nastavljate ravno u pravcu istoka gdje ćete ugledati znak za izlaz. Na testiranje je potrebno doći s maskom i osobnom iskaznicom.

Srijeda-petak

14:00 – 19:00
Lokacija: Ulaz u Skate Park

Subota

08:00 – 12:00 i 15:00 – 19:00
Lokacija: Ulaz u Skate Park

Podijeli