Postani volonter 23. Pannonian Challengea

Više od 100 mladih će i ovoga lipnja sudjelovati u organizaciji osječkog festivala ekstremnog sporta, pa prošlogodišnja najbolja volonterka, Nikolina Marošević, poziva sve da se prijave, upoznaju otkačenu ekipu i doprinesu stvaranju nezaboravnih uspomena i užarene atmosfere.

Mladi zaljubljenici u ekstremne sportove, adrenalin, energične tulume i urbanu kulturu još jednom imaju priliku postati dio velike priče, razvijajući se i skupljajući iskustvo pod mentorstvom ekipe koja više od dva desetljeća organizira festival cijenjen u cijelom svijetu. Pannonian Challenge tako i ovog ljeta traži više od 100 volontera, popularnih volonterOSa, koji mogu dati svoju touch u stvaranju nezaboravnih uspomena i užarene atmosfere baš uoči početka ljeta – od 15. do 19. lipnja. Jedini uvjet za sve zainteresirane je da imaju više od 15 godina starosti, a zauzvrat im se nudi volontiranje u desetak sektora, od društvenih mreža i press tima, IT i TV produkcije, hostinga i prijave vozača, preko održavanja skate parka, pa sve do organizacije BMX, Inline i Skate natjecanja i koncerata. Za svakoga ponešto!

Brojne pogodnosti za najmarljivije

U svemu tome, volonterima su osigurani hrana i piće, volonterska majica, besplatan upad na koncerte, ali i neizostavni upis u volontersku knjižicu i priznanje. No to nije sve, oni najmarljiviji mogu osvojiti i titulu najboljeg volontera, koju je prošle godine zavrijedila 18-ogodišnja Nikolina Maroševć, a uz koju je došla i velika nagrada.

– Od svih sportskih evenata na kojima sam volontirala, Pannonian mi je definitivno najdraži, pa mu se i vraćam svakog ljeta zadnjih nekoliko godina. Bila sam u sektoru Prijave sportaša, gdje sam s ostatkom tima provjeravala jesu li prijavljeni sportaši u sustavu, nakon čega smo im osigurali ulaz, majice i ostale materijale. Ekipa i atmosfera su bili nenadmašni, pa sam nekad dolazila i u obje smjene, zato što volim biti dio nečega i sada mogu s ponosom reći da sam pomogla u organizaciji najjačeg eventa u gradu – ovako govori vrijedna Nikolina, kojoj je glavna motivacija bilo nezaboravno iskustvo, a na kraju je iz skate parka otišla i s nagradom Autoškole Tratinčica s besplatnim tečajem B kategorije.

Želiš saznati kako izgleda pozadina festivala?

– Drago mi je što sam svojim trudom, što bi u skate parku rekli – krvlju i znojem, sebi nešto omogućila i na neki način olakšala svojim roditeljima, kojima sam već neko vrijeme kukala da želim položiti vozački. Definitivno se isplatilo – zadovoljna je Nikolina, koja ponovno razmišlja nekoliko dana provesti u omamljujućoj atmosferi skate parka na lijevoj obali Drave, a u tome joj se mogu pridružiti svi koji žele iz prve ruke saznati kako izgleda pozadina najboljeg festivala ekstremnog sporta.

Mateja Drulak, voditeljica volontera na Pannonian Challengeu, ističe da su najbolju volonterku ovoga puta birali isključivo organizatori na temelju motiviranosti, izvršavanja zadataka, proaktivnosti i broja volonterskih sati, pa poziva sve zainteresirane da i ovog lipnja provedu nekoliko dana u osječkom skate parku i da poput Nikoline pomognu podići ovaj festival na još višu razinu. Proces prijave je još jednom vrlo jednostavan, a sastoji se od ispunjavanja online prijavnice nakon čega slijedi kratki intervju i konačna selekcija.

Važno je imati samo 16 navršenih godina.

Podijeli