Gaming postaje oblik ekstremnog sporta

Videoigre Brawl Stars, FIFA 22 i CS:GO će od 15. do 19. lipnja stati uz bok BMX-u, Skateu i Inlineu – na još jednom super uzbudljivom tjednu u Osijeku. Naime, kao što 23. Pannonian Challenge na adrenalinska natjecanja na lijevoj obali Drave dovodi neke od najboljih ekstremnih sportaša iz cijelog svijeta, tako će i A1 Adria League, u sklopu događanja Reboot Online Games Weeka pod pokroviteljstvom telekoma A1, omogućiti najvještijim esportašima iz cijele regije da uz pomoć joysticka ili miša i tipkovnice pokažu sve što znaju u velikom finalu. U svemu tome, fuzija ekstremnog i esporta će se dogoditi u osječkom skate parku, gdje A1 uz tradicionalne nagradne i promotivne aktivnosti posjetiteljima donosi i dozu gaminga, kako bi mogli skratiti vrijeme u pauzi od adrenalinskih contesta i svih vratolomija.

Esport finala i panelice

Oba petodnevna događanja su powered by A1, jer je upravo ovaj dugogodišnji partner i sponzor Pannonian Challengea zaslužan i za bogat nagradni fond najpoznatije regionalne esport lige, koji iznosi gotovo 100 tisuća kuna. Srijeda (15. lipnja) je rezervirana za Brawl Stars, arena multiplayer pucačinu, u četvrtak i petak (16. i 17. lipnja) vrijeme je za veliko finale najpopularnije nogometne simulacije – FIFA-e 22, dok u subotu i nedjelju (18. i 19. lipnja) na scenu stupa bezvremena pucačina – CS:GO. No, pokraj uzbudljivih finala u Hotelu Osijek, A1 priprema i zanimljiv popratni sadržaj, odnosno panele s fokusom na cyberbullying, zdravlje u gamingu i esportu, ekstremne sportove, administratore i novinare u esportu, ali i ostale zanimljive teme koje bi mogle zanimati mlade i njihove roditelje. Stoga kroz ovih pet dana sve posjetitelje A1 Adria Lige očekuje više od 50 sati zabavnog i edukativnog gaming i esport sadržaja.

Što je A1 Adria Leaguea?

Inače, A1 Adria League je regionalna esport liga koju je A1 Hrvatska pokrenuo 2017. godine. Riječ je o najvećem ovakvom natjecanju u regiji koje okuplja najbolje timove iz Hrvatske, Srbije, Makedonije, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Albanije. Tijekom proteklih osam sezona regionalni esport entuzijasti natjecali su se u popularnim naslovima. U aktualnoj, devetoj sezoni snage su odmjerili u čak sedam videoigara: FIFA22, CS:GO, Brawl Stars, League of Legends, VALORANT, PUBG: BATTLEGROUNDS i Clash Royale . Nagradni fondovi su svake godine impresivni, a iz sezone u sezonu značajno raste broj aktivnih natjecatelja i gledatelja koji se broje u stotinama tisuća.

Special Image
Special Image

Podijeli