Novi-stari pobjednik Inline discipline je Joe “Perfect” Atkinson

Neustrašivi roleri su uspješno zamijenili komarce na lijevoj obali Drave i poletjeli zrakom na još jednom Inline natjecanju, na kojemu su uz prevlast u brojnosti domaćih vozača prva dva mjesta ipak zauzeli izvrsni stranci. Prvi sportski dan 23. Pannonian Challengea je stoga opravdao sva očekivanja, a publika je bila posebno oduševljena jer je na postolju ugledala i svog miljenika, koji je na ovaj način dokazao da je dobri duh hrvatskog Inlinea. Naime, prvo mjesto je zauzeo novi-stari pobjednik, Joe Atkinson, koji je unatoč savršenoj vožnji bio bolji za gotovo 2 boda od drugoplasiranog CJ-a Wellsmorea iz Australije, dok je treći bio naš Tin Hadžiomerspahić.

CJ je zaradio nagradu za najbolji trik

– Danas se osjećam odlično, upravo sam po treći puta osvojio Pannonian, tako da sam super sretan i uvijek se rado vraćam u Osijek. Toliko sam puno puta ovdje bio na postolju, da sam već prestao brojati. Naravno, publika me u Osijeku uvijek posebno iznenadi, oni glasno navijaju za sve naše pokušaje, što nam daje motivaciju za neke nove, lude trikove – rekao je Joe Atkinson, koji je na 23. Pannonian Challengeu dobio srednje ime, ”Perfect“.

Finale Inline profesionalaca je posebno zadivilo publiku, jer su nakon dva runa/heata, dobili i posebno natjecanje za najbolji trik, u kojemu su vidjeli sinergiju svih rolera, ambasadora ovog atraktivnog sporta. No, između svih dobrih pokušaja, izdvojio se onaj CJ-a Wellsomorea, koji je u Osijek došao isključivo zato što je čuo za vrhunsku organizaciju Pannonian Challengea, zbog čega ga je Tin Hadži odmah dovukao na lijevu obalu Drave, gdje je izveo zadivljujući Gap Transfer, zbog kojega je i zasluženo osvojio Best trick. No, uoči velikog finala, svoje su po najvećoj vrućini umijeće pokazali i mladi amateri, među kojima su se izdvojili Robin Konečný iz Češke, koji je zasjeo na vrh postolja, na kojemu su mu se pridružili Mađari – David Balla na drugom i Bertalan Roland na trećem mjestu.

Petak kao vrhunac urbane kulture

Nakon sportskih uzbuđenja, publika je ostala chillati u skate parku uz DJ Marushku, a potom se party prebacio u ispunjeno dvorište Kazamata, gdje su ljubitelje klupske glazbe zabavljali zagrebački DJ i producent Peznt, te Osijeku dobro poznati Pips i Goran Kolak, odnosno DJGK.

Što se tiče petka, dana kad će urbana kultura posebno doći do izražaja uz Original Skillz Jam, na red dolazi i Skate disciplina, s mnogim vozačima koji su dobro poznati osječkoj publici, a koji garantiraju još jedan vrhunski contest. Tako, predvođeni prošlogodišnjim pobjednikom Chrisom Khanom, u skate park na lijevoj obali Drave dolaze odlični Slovenci – Mitja Težak i Lovro Leben, a pridružit će im se brojni vozači iz Mađarske, Srbije i Hrvatske. Naš izvrsni Bruno Vranić će tako još jednom pokušati osvojiti zlato na Pannonian Challengeu, gdje se nebrojeno puta posljednjih godina popeo na postolje. Kao i u četvrtak, tako i u petak sve posjetitelje očekuje elektronski party uz vrhunske DJ-eve. Zabava kreće s funk, soul i house taktovima DJ Marushke u skate parku do 23 sata, a nastavlja se uz novi techno program u gradu Hush! i glavnog gosta iz Španjolske, underground techno zvijezdu: Tensal. Njemu će se priključiti i organizatorica glazbenog programa 23. Pannonian Challengea, DJ Insolate – svjetski poznata zvijezda iz Osijeka, dok će jutro dočekati najmlađi član ovog tima, perspektivni Phrasal. Cijena ulaznice za glazbeni program u dvorištu Kazamata za petak je 40 kuna.

Special Image
Special Image
Special Image
Special Image

Podijeli