Više od 15.000 ljudi posjetilo 23. Pannonian Challenge

Pet dana nezaboravne zabave i adrenalina, tisuće užarenih trikova na BMX-u, skateu i rolama, a sve pod budnim okom više od 15.000 navijača u jedinstvenom skate parku na lijevoj obali Drave. Tako izgleda presjek još jednog, 23. po redu Pannonian Challengea, koji je u Osijeku okupio 200 ekstremnih sportaša iz Hrvatske i cijelog svijeta – od Australije, Čilea, Argentine i SAD-a, sve do Njemačke, Slovačke, Češke, Latvije, Mađarske, Srbije i Slovenije – koji su se borili za fond nagrada u vrijednosti od 7.000 eura. Njima se pridružilo i 14 vrhunskih DJ-eva, koji su tijekom četiri ljetne večeri zapalili atmosferu u dvorištu galerije Kazamat, gdje je party trajao do zore.

Volonteri, pobjednici i trendovi

U organizaciji svega toga je neumornoj ekipi Pannonian Challengea pomoglo i više od 100 volontera, koji su se pobrinuli da sve funkcionira savršeno u desetak sektora, a posebno u velikim poslijepodnevnim finalima na kojima se uvijek tražilo mjesto više na tribinama. Novi-stari pobjednik u Inline disciplini postao je Joe Atkinson iz Ujedinjenog Kraljevstva, Skate disciplinu je poharao mladi Bugarin Martin Atanasov, dok je u iščekivanom BMX Freestyle finalu na tron zasjeo Jacob Thiem iz SAD-a, pritom je u konkurenciji žena bila najbolja Valeriia Liubimova. Upravo je BMX Freestyle finale emitirano u 40 zemalja diljem svijeta, stoga je u kadrovima iz Osijeka uživalo još tisuće i tisuće gledatelja pred malim ekranima. Pokraj svega toga, 23. Pannonian Challenge je još jednom dokazao da prati trendove, pa su kreirani i limited edition NFT-ovi, digitalni žetoni koje je preuzelo i osvojilo ukupno 75 posjetitelja, a potom su ih koristili kao razmjenu za atraktivne majice i za ulaznice na partyje u Kazamatu. Naposljetku, tijekom sportskog dijela festivala je održano i prikupljanje, odnosno donacija bicikala za Ukrajince, pri čemu se Pannonian Challenge priključio akciji U-Cycles’s, u okviru koje su Osječani i njihovi gosti pokazali veliko srce, skupivši čak 20-ak bicikala koji će uskoro Ukrajincima pomoći u mobilnosti i prilagođavanju na novu životnu sredinu.

Iduće godine na istom mjestu

– Još jednom smo dokazali da ekstremni sport živi punim plućima u Osijeku, a sve ove brojke samo ukazuju da i nakon više od dva desetljeća nastavljamo grabiti velikim koracima prema naprijed – uz podršku volontera i publike, a na zadovoljstvo svih sportaša i izvođača. Povratak u kvart tako je ispao pun pogodak, ali su unatoč takvoj lokalnoj i opuštenoj atmosferi na lijevoj obali Drave održana adrenalinska natjecanja na svjetskoj razini, u jednom od najboljih skate parkova u Europi. Stoga hvala svima koji su doprinijeli još uspješnom izdanju Pannonian Challengea i vidimo se sljedeće godine na istom mjestu – ističe Jurica Barać, direktor festivala Pannonian Challenge, ujedno čestitajući organizatorima A1 Adria League, čija se završnica devete sezone održavala u isto vrijeme u Osijeku. Naime, u sklop festivala Reboot Online Games Week powered by A1, održano je i finale A1 Adria League, na kojemu su pobjednici podijelili gotovo 100 tisuća kuna nagrada. Upravo je A1 zaslužan i za jednu od najvećih atrakcija u osječkom skate parku, gdje se tijekom 23. Pannonian Challengea utaborila putujuća A1 gaming postaja, u kojoj su ljubitelji gaminga, ali i oni koji će to tek postati, isprobali najpopularnije video igre na mobilnim uređajima, računalima i PlayStation konzoli, sve uz 5G mrežu s gigabitnim brzinama i niskom latencijom.

Special Image
Special Image
Special Image

Podijeli