Završio Pannonian vikend

Još jedno izdanje Pannonian Challengea je iza nas, a mi vam donosimo pregled vikenda u kojemu su sve oči bile na sportašima koji su svoje najbolje trikove pokazali u osječkom skate parku.
Pannonian Challenge otvoren je panelicom “USCVol: Urban Sport and Culture Volunteers” koja je bila dio istoimenog projekta koji provodi Udruga Pannonian. Panel rasprava otvorila je teme koje su važne za sve volontere, ali i organizatore volontiranja, a vezane su uz jasne planove i strategije uključivanja volontera u sportske događaje. Na panelu su uz koordinatoricu projekta Tamaru Kujavić, sudjelovali i Bojan Tojagić, pomoćnik pročelnice Upravnog odjela za mlade Osječko-baranjske županije, Andrej Bek, glavni tajnik Zajednice osječkog sporta, Nenad Borković, predsjednik udruge Akcelerator za održivo društvo i Evelyn Keri, volonterka Pannonian Challengea.

“Volonteri su srce Pannoniana, a mi smo ponosni što smo kroz ovaj projekt kao rezultat kreirali priručnik za menadžment volontera te aplikaciju koja omogućuje učinkovito pretraživanje prilika za volontiranje i koordinaciju volontera te komunikaciju između organizatora volontiranja i volontera.„ – istaknula je Tamara Kujavić, koordinatorica projekta USCVol.

Petak na Pannonianu okupio je sportaše iz skate i inline discipline koji su odvozili zanimljive vožnje i otvorili 24. izdanje festivala.

Na postolja u skate pro kategoriji stali su redom:
Miloš Pavlović, Srbija
Toni Despost, Hrvatska
Antonio Horvat, Hrvatska

U inline kategoriji prva tri mjesta osvojili su:
Tin Hađiomerspahić, Hrvatska
Carlos Pianowski, Brazil
Tasnádi Béla, Mađarska

Subota na Pannonianu bila je rezervirana za natjecanje u BMX kategoriji, a na prvo postolje stao je Marin Ranteš:
Marin Ranteš, Hrvatska
Zoltan Ujvary, Mađarska
Michael Meisel, Njemačka

Glazbeni program obogatili su zagrebački DJ Mimi i DJica Stephanie Prekali i osječki DJ Sly i DJ Phrasal. Tijekom vikenda u skate parku održan je i graffiti jam u sklopu kojega je nastao veliki mural na sjećanje na nedavno preminulog BMX vozača Pat Caseya.

“Još jedan Pannonian je iza nas, a mi možemo reći da smo, kao i svake godine, dali sve od sebe da osječki skate park još jednom bude domaćin predstavnicima urbanog sporta i kulture. Bez obzira na izazove s kojima se susreće svaki organizator događaja, pa tako i Pannonian Challenge, važno je pokazati da postoji želja, volja i potreba za organizacijom eventa koji predstavlja urbanu scenu već skoro 25 godina. Hvala još jednom svim sponzorima i partnerima, a najviše volonterima festivala. “ – zaključio je Jurica Barać, direktor festivala.

Vidimo se na Pannonianu iduće godine.

Podijeli