Uspješna 2018. godina

Kako se 2018. polako primaknula samom kraju, ekipa Pannonian Challengea se prisjeća najznačajnijih i najzabavnijih događaja koji su obilježili našu ekstremno dobru godinu, možda i najuspješniju do sada. Upravo zato vam kroz objektiv naših sveprisutnih fotografa donosimo priče u slici – savršeno uhvaćene trenutke koji najbolje dočaravaju što smo sve doživjeli, čemu smo svjedočili, ali i što nas sve očekuje na jubilarnom 20. Pannonian Challengeu.


Već je poznato kako je grad Osijek zbog odličnog skate parka na lijevoj obali Drave postao regionalni trening kamp ekstremnih sportaša za nadolazeće Olimpijske igre u Tokiju 2020. godine, a to su prvi prepoznali upravo naši susjedi. Riječ je o Mađarskom biciklističkom savezu, čiji su BMX freestyle vozači tijekom ožujka i travnja trenirali u osječkom skate parku, zagrijavajući svojim trikovima sprave za 19. Pannonian Challenge


Čak 250 mladih osječkih volontera prijavilo se na sudjelovanje u ovogodišnjem Pannonian Challengeu, dok je naposljetku 100 najistaknutijih bilo raspoređeno u 11 sektora cjelokupne organizacije. No, popularni VolonterOSi, kako ih Pannonian ekipa od milja zove, nisu samo sudjelovali u organizaciji, nego su početkom svibnja prošli i vrijednu obuku u sklopu jedinstvene radionice na Ekonomskom fakultetu u Osijeku, gdje su kroz spoj edukacije i zabave dobili uvid u svoje obaveze.


Najbolja najava Pannonian Challengea uvijek je dolazila nekoliko tjedana prije početka samog natjecanja i to u obliku šarenog, grafitima uređenog tramvaja. Tako je bilo i ove godine sredinom svibnja, kada su urbani zvuci ispunili cijeli grad i uz prigodni party pozvali sve Osječane na najbolji regionalni festival ekstremnog sporta.


Ove godine je održan 19. Pannonian Challenge festival u do sada najranijem terminu, od 30. svibnja do 2. lipnja, kada je u Osijeku nastupilo stotinjak najboljih svjetskih i regionalnih ekstremnih sportaša. BMX freestyle, inline i skate discipline tako su još jednom priuštile nezaboravnu atmosferu i oduševile mnogobrojnu osječku publiku, koja je uz adrenalinska natjecanja uživala i u zanimljivim popratnim sadržajima.


Kako bi najbolji regionalni festival ekstremnog sporta trajao tri dana bez prestanka, čak i nakon adrenalinskih natjecanja u osječkom skate parku, i ove godine se pobrinuo raznovrsni glazbeni program u dvorištu Vege u prekrasnoj Tvrđi. Naime, na 19. Pannonian Challengeu su nastupili brojni DJ-evi, rockeri, punkeri i blueseri, ali osječku je publiku najviše zagrijao upravo kultni Psihomodo pop.


U sklopu 19. Pannonian Challengea, održana je i TO DO konferencija, prva specijalizirana sport-event konferencija, na kojoj su 1. i 2. lipnja svoja znanja i vještine sa svima zainteresiranima na Građevinskom fakultetu u Osijeku podijelili brojni uvaženi stručnjaci iz svijeta sporta, marketinga, turizma i medija.


Marin Ranteš, miljenik osječke publike, koji je na 19. Pannonian Challengeu osvojio drugo mjesto u zahtjevnoj konkurenciji BMX freestyle vozača, naposljetku je u sklopu istog natjecanja beskompromisno osvojio titulu najboljeg vozača Prvenstva Hrvatske. No, to nije njegov najbolji uspjeh ove godine, jer je ovaj mladi Varaždinac i ambasador Pannonian Challengea, početkom studenog proglašen ultimativnim prvakom FISE BMX Svjetskog kupa, nakon što je u prikupio najviše bodova na četiri svjetske postaje – u Hiroshimi, Montpellieru, Edmontonu i Chengdu.


Jedan od najbolje opremljenih skate parkova u Europi i ove je godine bio konstantno uređivan i nadograđivan novim elementima koji prate trendove, čime su ponovno bile zadovoljene potrebe ekstremnih sportaša iz cijelog svijeta, a njihovi su mukotrpni treninzi i napeta natjecanja došla na potpuno novu razinu. Osječki skate park je tako svim vozačima nastavio pružati savršen flow zabave i adrenalina, ali neki elementi su posebno doprinijeli uvježbavanju zahtjevnih trikova, za što je odnedavno najzaslužniji upravo prvoklasni foam pit koji štiti od ozljeda i omogućava odvažnost.

Podijeli