Dečko iz Slavonije pokosio europsku skate elitu

Skate i graffiti su od samih početaka prisutni na osječkom festivalu ekstremnog sporta, stoga ne čudi da je petak još jednom bio sadržajan dan Pannonian Challengea, obilježen zvukom spreja i udaranjem dasaka s četiri kotača, uz pridržavanje svih mjera epidemiološke zaštite. Jedan od predvodnika moderne hrvatske graffiti scene, kultni CHEZ 186, na Graffiti Art Workshop by Beck’s radionici pokazao je sve čari ove umjetnosti i dokazao da se vandalizmom i uništavanjem slike grada kreativnost nipošto ne može iskazati. „Miksam klasične grafite čija pravila pokušavam slomiti ili zaobići ili promijeniti sa nekim utjecajima oko mene.“ – naglasio je CHEZ kojemu je podršku u kreiranju street priče Pannoniana dao osječki graffiter i hip hop aktivist Armando El-Hag Hassan. Nedaleko od Graffiti radionice, pod snažnim osječkim suncem i na uglađenom poligonu skate parka na lijevoj obali Drave od jutra su trenirali skateri i kroz smijeh i šalu se pripremali za veliko popodnevno natjecanje.

Već dolaskom Skate Amatera na scenu 21. Pannonian Challengea stvari su postale ozbiljnije. Skate daskom je naposljetku najbolje baratao Matko Erkapić, koji se impresivnim trikovima popeo na postolje ispred Jagor Juriča na drugom i Mislava Pećara na trećem mjestu.

Amateri su tako napravili izvrstan uvod u Skate Elite/Pro natjecanje osječkog festivala ekstremnog sporta na koji su stigli skateri iz Europe i regije sa željom da zavrijede ovu prestižnu titulu. Upravo to je na kraju pošlo za rukom Petru Spiedlicku iz Nove Gradiške koji je svoju dasku koristio u nevjerojatnim kombinacijama, koristeći pritom sve dostupne dijelove osječkog skate parka – „Još uvijek ne mogu vjerovat, stvarno sam pod dojmom, ne znam što bih rekao. Osvojio sam nagradu u amaterskoj kategoriji ali ovo je prvi puta da sam najbolji u pro kategoriji.”

Skate pobjednika 21. Pannonian Challengea, koji je zasigurno oduševio i publiku pred malim ekranima i na društvenim mrežama, na drugom je mjestu popratio slovenac Chris Khan, a na trećem Bruno Vranić.

Nakon dosadašnjih uzbuđenja, subota na 21. Pannonian Challengeu donosi ono što su zaljubljenici u ekstremni sport, ali i svi vozači s nestrpljenjem čekali. Riječ je naravno o BMX Freestyle natjecanju, u sklopu kojega će se održati i Prvenstvo Hrvatske u BMX Freestyleu, a s time što će prijenos uživo cijelog natjecanja biti dostupan na SPTV-u, sve oči svijeta će biti uprte upravo u Osijek, gdje će se nakon dugih 7 mjeseci, a kao svojevrsna zamjena za otkazane Olimpijske igre u Tokiju, održati prvoklasno BMX natjecanje. U Osijek dolaze samo najbolji od najboljih – najbolji hrvatski BMX vozač Marin Ranteš, uz njega tu je i Daniel Dhers, Anthony Jeanjean, Alessandro Barbero uz BMX veterane Michaela Berana i Senada Grošića. Najveća svjetska imena odmjerit će snage na jedinom natjecanju u ekstremnim sportovima u ove godine.

Podsjetimo – vijesti i zanimljivosti s natjecanja bit će dostupne na Facebooku, Instagramu i web stranici Pannonian Challengea. Cjelokupan sportski program moći pratiti i putem live streama na stranici RTL.hr, YouTube kanalu Pannonian Challengea, A1 YouTube kanalu i na SPTV-u.

Podijeli