Yurii Korotun

 • Ime Prezime, Dob, Država
  Yurii Korotun, 24 godine, s ljubavlju iz Ukrajine
 • Što te je dovelo do skateboard-a?
  Skejtati sam počeo 2008. godine, vozio sam u svom rodnom Klavdievu u regiji Kijev. Vozio sam na ravnom tlu jer nije bilo skate parkova ili drugih mjesta za vježbanje. Nakon nekoliko mjeseci posjetio sam festival ulične kulture, to je bio prvi trenutak kada sam vidio trikove u skate parku, imao sam jadan skateboard, a MC s događaja mi je poklonio svoj skate. Nakon tog trenutka upoznao sam prijatelje, počeo skejtatii i putovati po najbližim gradovima tražeći mjesta i skate parkove.
 • Jeste li ikad pomislio da će te skateboarding dovesti do točke u kojoj si danas?
  Zapravo, dok sam bio mlađi, takvo nešto nisam mogao ni zamisliti. Gledao sam starije profesionalce i pomislio da je to život iz snova; skateboardanje, putovanje oko svijeta i provođenje vremena sa najboljim prijateljima radeći ono što najviše voliš. Trenutno, uživam u ovom životu i svi profesionalni vozači su mi super prijatelji. Sretan sam što sam odabrao tako cool put.
 • Kako si proveo vrijeme u lockdownu?
  Tijekom prvog lockdowna, koje je bilo najstrože i kada je sve bilo zatvoreno, puno smo skateali u Kijevu, kruzali praznim ulicama, putovali po Ukrajini i snimali video koji smo prije 3 mjeseca objavili na YouTube-u.
  Svi ostali lockdowni nisu bila tako strogi, većinu vremena sam radio i skateo. Radio sam na puno cool filmskih projekata od srpnja do danas. Radim u proizvodnji i svi lockdowni nisu utjecali na moj posao, što je prilično dobro.
 • Omiljeno mjesto u tvom rodnom gradu? Pošalji nam fotografiju, i mi je želimo vidjeti 🙂 Koji je trik na kojemu si najviše radio u proteklih godinu dana?
  Moje omiljeno mjesto u Kijevu je poštanski trg. Na istom mjestu ima puno izbočina, 6 i 12 stepenica sa ogradama, teški dvostruki set i mnoštvo drugih. U blizini je rijeke, prilično je mirno i lijepo mjesto.
 • Na kojem si triku najviše radio u proteklih godinu dana?
  Mislim da je heelflip crooked, tail heel flip out, fs 360 flat i stepenice. Imam puno ozljeda od 2020. godine i trebat će malo više vremena da se sjetim svih trikova koje sam radio prije i dodam neke nove i poradim na njima. Skateboarding je zahtjeva puno posla na trikovima svakog dana.
 • S kojim trikom obično započinjete sesiju?
  360 flip, heelflip u bilo kojoj kombinaciji. Obično počinjem s istezanjem i nekim vježbama, a zatim prelazim na flat trikove i grindanje čime si otežavam vježbanje.
 • Koja je to jedna pjesma koja te stavlja u mood?
  Prije nekoliko godina bila je to pjesma od Metronomy-ja «The look». Kad sam nešto teško radio, to sam slušao. To je prilično mirna pjesma, ali stvarno me koncentrirala na trik. Sada više volim slušati različite stvari i ne koncentriram se na jednu.
 • Park ili ulična vožnja?
  Više volim ulice i pool skejtanje, ali većinu vremena skateam na ulicama gdje je teže naučiti nove trikove i vježbati nego u skate parku. Imamo problem sa skate parkovima u Kijevu, ima ih samo nekoliko i nisu zanimljivi, pa obično idemo u južnu Odessu na veliki betonski trg kako bismo skejtali i vježbali, a zatim se vratimo u Kijev i snimamo trikove.
 • Najdraža video igra svih vremena?
  Tony Hawk pro Skate 3 !!! Vjerojatno i Skate 3.
 • “South Park” ili “Rick and Morty”?
  Rick i Morty sigurno !! Ali South Park je također cool.
Special Image
 • TikTok ili YouTube?
  YOUTUBE 100% Čak i nemam aplikaciju tiktok, ne mogu je podnijeti.
 • Tko su tvoji heroji u skateboardingu? Ljudi koji su utjecali na tvoje skejtanje.
  Andrew Reynolds, Tom Penny, Mark Gonzales, Bob Burnquist, Ishod Wair. Nyjah je također heroj.
 • Najdraže uspomene s Pannonian Challenge-a i tvog boravka u Osijeku? I na kraju, imaš li poruku za ekipu s PC-a?
  Dvaput sam bio na Pannonian Challengeu i stvarno ga volim, Hrvatska je tako lijepa!
  Svi su trenuci bili sjajni, ali mislim da je jedan od najboljih bio na BBQ-u prošle godine. Bio je lijep sunčan dan i bio sam jako sretan što sam tamo i što sam se susreo s dečkima. Bilo je prohladno skejtati što je istinski povezalo ljude.
  Želimo zahvaliti Pannonian ekipi, radite vrlo cool i važnu stvar, veliko poštovanje. Također i cijeloj ekipi iz Osijeka: bit će sjajno doći ponovno skejtati u tako cool društvu.
Special Image
Special Image

Podijeli