Fingerboard vs. skateboard

Vjerovali ili ne, svi do jednog skateboard trika izvode se identično i u fingerboardu. I vidiš, nije sličnost samo u nazivu.

Najveća je razlika, dakako, što se kod fingerboard trikova ne moraš brinuti i strahovati hoćeš li nešto slomiti (osim ako si baš baksuz pa slomiš kažiprst :D).

Odlična stvar kod prstoboarda je što upravo zbog odsutnosti straha možeš eksperimentirati s raznim trikovima i pokušavati situacije koje se na skejtu ne bi usudio. A kada ih na fingerboardu dovedeš do savršenstva, onda vježbanje prebaciš na veću dasku (baš zvuči jednostavno, samo hop na metar veću dasku).

Dakako, svima nam je jasno (i onima kojima nije bilo jasno do sada) kako je fingerboard svojevrsna mini verzija skateboarda, a kako se veličina daske drastično smanjila, noge više nisu dolazile u obzir, stoga su na red došli prsti (ne nožni, iako ima i onih koji s nogama skaču po sićušnoj fingerboard daski).

Naš je festival ugostio oba natjecanja, a iako je skateboard u puno većem zamahu, svima koji se bave fingerboardom isto tako skidamo kapu do poda.

Share